Full2g - mozna zmienic szare pasy na czarne, ale (tak, jak ktos wczesniej napisal) tylko w menu serwisowym. Instrukcje, jak to zrobic widzialem w necie, moge ja odszukac jak wroce z pracy, jak chcesz. Sa dwa problemy z tym zwiazane. Po pierwsze - mozliwosc namieszania w menu serwisowym, co moze sie skonczyc bardzo przykro dla Twojego panelu. Jest tam mnostwo dodatkowych ustawien, ktore sa bardzo mglisto poopisywane, wiec dosc latwo cos sknocic. Po drugie - slyszalem o tym, ze jak Pioneer dowie sie, ze wchodziles i zmieniales cos w menu serwisowym, gwarancja na dany TV przestaje obowiazywac. Nie jestem do konca pewien czy tak faktycznie jest, ale w razie co, pisze to ku przestrodze.
Ja wszedlem do menu serwsowego tylko pare razu, aby sprawdzic licznik godzin i zobaczyc, kiedy przekrocze granice magicznych 200h. Od tamtej pory (czyli od jakiegos miesiaca), nie zagladalem tam ani razu.
1. W modelu 42" dolny glosnik jest wbudowany w obudowe, wiec nie ma mozliwosci go odlaczenia. W 50" glosnik dokupujesz osobno i jest mozliwosc odlaczenia go i polozenia gdzies obok.
2. Ostrosc zdjec jest dobra, w zaleznosci od ustawien jakie stosujesz. Ja mam ostrosc na -15, a zdjecia i tak wydaja mi sie dosc ostre. Nie podlaczalem komputera pod panel jeszcze.
3. Duze zdjecia laduja sie dosc wolno, niestety. Ogladalem w weekend swoje zdjecia z urlopu na TV (aparat 6megapixeli), szybkosc ladowania to w zaleznosci od zdjecia 10-30sek. Przy duzej ilosci zdjec, moze to byc troche denerwujace.
Tom - 428 ma na gorze obudowy logo Dolby Digital. Nie mam N-ki, wiec nie moge odpowiedziec na drugie pytanie.
Pozdrawiam