no dobra, w końcu znalazłem trochę czasu żeby obejrzeć parę filmów. Sprzęt to motorola aster podłączona po euro, nie miałem jeszcze czasu żeby przeczytać instrukcję a ustawień sporo więc też się nie bawiłem. Zmieniłem tylko ustawienia na jakieś podane tu na forum
Przed zakupem nie porównywałem obrazu z innymi tv więc nawet jeżeli pioneer wymiata to raczej nie jestem w stanie tego docenić. Widziałem z rok temu u sąsiada 37'' lcd i powiem że byłem zaskoczony, tyle się naczytałem jakie to lcd złe a IMHO obraz wyglądał dobrze, być może dlatego że ekran był nieduży
Co do pioneera
- ładne kolory, aktualnie lecąca reklama n-ki wygląda super, obraz jest taki bardziej "kinowy". Najlepiej wygląda w ciemniejszych scenach
- trochę zawiodłem się jakością obrazu nawet chwalonego tu tvn. Z 2m widać ziarnistość, postrzępione napisy np w reklamach, nazwa ulicy na tabliczce. Nawet z 4m widzę jakby mrowienie, szczególnie jak jest większy frament w 1 jasnym kolorze. Czasami mam wrażenie jakby cały ekran "żył"
Przypuszczam że to system do zapobiegania wypalania pikseli
- dvd puszczony na ps2, niestety słabo, szczególnie napisy mocno postrzępione. Tu przyczyną pewnie jest ps2, najlepiej jakby napisy szły osobnym kanałem i był nakładane na obraz przez tv a tak to dvd musi mieć niezły scaler i podawać obraz w docelowej rozdzielczości
- podłączone głośniki z mini wieży jakby odżyły, normalnie nie poznaje ich
- z racji rozciągnięcia obrazu logo nie jest w rogu co tak trochę dziwnie wygląda