Witam,
@Sansei6
PiP/PaP - niestety nie da się oglądać dwóch różnych programów z tego samego źródła. Dałoby się, gdybyś miał 2 różne tunery (np. wbudowany cyfrowy i osobny satelitarny). Można natomiast używać w przypadku DVD i telewizji, albo konsoli i TV.
Funkcji powrotu do kanału jednym przyciskiem (szybkie przeskakiwanie pomiędzy dwoma kanałami) nie ma. Wiem, że jest to przydatna funkcja, bo miałem to kiedyś w jednym z moich telwizorów CRT. Używając wbudowanego tunera cyfrowego można przeskakiwać pomiędzy kanałami w inny sposób (też dość szybki) - naciskamy ENTER w pilocie i na dole po lewej stranie ekranu wyskakuje okienko z listą kanałów, szybko wybieramy dany kanał, który chcemy oglądać (używając strzałek) i naciskamy ponownie Enter. Wydaje mi się jednak, że w przypadku sygnału analogowego, nie jest to możliwe.
Ceny Pioneerów spadły już o około 25%. Za pieniądze, które kiedyś (ponad 7 miesięcy temu) wydałem na 428xd, teraz mógłbym spokojnie kupić 508xd lub też dołożyć pare stówek (funtów) i mieć LX508D. Jest to normalne i nieuniknione w świecie sprzętu elektronicznego. Nie sądze, aby ceny wzrosły.
Pozdrawiam