Horhe Ortega
New member
Wyjaśnij tylko jeszcze zagadnienie konwersji DTS Digital Surround- do postaci 7.1-kanałowej jeśli wolno poprosić.
krzysztof60 napisał:Witam Wszystkich, a szczególnie Kubę.
Mam prośbę do szanownych kolegów. Zakupiłem, zdaniem niektórych, kontrowersyjny odtwarzacz Blu-ray Pioneer LX71. Nie ma on możliwości automatycznej aktualizacji oprogramowania. Na stronie Pioneera jest podana bardzo skomplikowana procedura wgrywania nowego softu (przynajmniej dla mnie) w języku angielskim. Przyznam się, że nic, a nic z tego nie zrozumiałem.
Prosiłbym, o łopatologiczne wytłumaczenie, oczywiscie po polsku, skąd ściągnąć i jak zainstalować nowe oprogramowanie.
Niektórzy odradzają w ogóle aktualizowanie bo podobno może być gorzej. Czy to prawda?
Liczę na życzliwość i wyrozumiałość szanownych użytkowników forum.
Z góry dziękuję.
Krzysztof.
krzysztof60 napisał:Bardzo dziekuję leotdi. Nie chcialem dzwonić w tej sprawie do Pioneera, bo odtwarzacz kupiłem w nieautoryzowanym sklepie.
Bardzo bym Ciebie prosił o dokladny "rozkład jazdy", krok po kroku, abym mógł w przyszlości samemu dokonywać, jak sie okazuje badzo potrzebnej aktualizacji. Sam nie wiem nawet, jak sprawdzić numer softu jaki jest wgrany obecnie, ale przypuszczam, że jest dość stary.
Bardzo Ciebie proszę, napisz jak to także sprawdzić.
Za dokładną instrukcję, krok po kroku, będę bardzo wdzięczny.
Żebym tylko niczego nie popsuł. Odtwarzacz kosztował 3000zł, a niektórzy przestrzegają przed wgrywaniem aktualizacji, bo może działać gorzej.
Mam nadzieję, że Twoje doświadczenia mówią co innego.
Jeszcze raz serdeczne dzięki i czekam na instrukcję.
Pozdrawiam
Krzysztof
Ps. Podaje swój email:krzys60@ktvk.pl
krzysztof60 napisał:Nie wiem, czy nie jest to moje subiektywne odczucie, ale jakby teraz lepiej skalował płyty DVD (bardziej szczegółowy obraz, niestety obnaża wiecej braków formatu DVD).Krzysztof
krzysztof60 napisał:Otóż, niektórzy twierdzą, że Pioneer ma dość ciemną matrycę i super się w nim ogląda wieczorem, albo przy zacienionych oknach, natomiast nie specjalnie sie sprawdza w pokoju nasłonecznionym. Doradzają nowe Panasonici, np.serii S, lub G.
Co sądzisz na ten temat, jakie są Twoje spostrzeżenia na temat odbioru Pioneera. Pomijam fakt, iż Pioneer Kuro jest znacznie droższym telewizorem od całej reszty.
Pozdrawiam,
Krzysztof
vandel napisał:Ver 1.37
CHANGE HISTORY:
- Enhances stability of BD-ROM/BD-R/BD-RE/DVD-Video playback
- Performance improvement
nowy firmware
leotdi napisał:dzięki za info,
zrobione. Trzeba być jeszcze bardziej cierpliwym - 22(23?)-operacje.
vandel napisał:co daje- lepsza obsluga nowych tyt. na blu i usprawnienie wczytywania obecnych. (plyty z ktorymi byl problem powinny dzialac lepiej)
przebiega tak samo a u mnie trwalo to okolo 10 minut.