Człowieku przeczytaj na spokojnie co napisałeś.
Ja wiem co napisałem ale do ciebie to nie dociera - to ty masz problem ze zrozumieniem a nie ja z napisaniem.
No to lecimy:
Ale ja Ci nie bronie kupić Sony, ale kup sobie... Dopłać 2 tysiące i zobacz czy lepiej gra. A nuż nawet lepiej gra. I co?
Bardzo rzeczowo dyskutujesz. "Kup sobie - a jak zagra lepiej to sie ciesz- i co z tego?" Ano to z tego ze wtedy bedzie to potwierdzeniem mojej opjinii o tescie w AV - i tyle
Jedynym Twoim zdaniem wyróżnikiem jakości dźwięku Sony jest to, że dekoduje DTS HD?
Jedynym ? Co ja mam ci pisac o kazdym elemencie który ma SONY a którego nie ma Pioneer ? Zovacz sobie zdjecia obu urzadzen- jak prosty jest zasilacz w Pioneerze, że audio jest neekranowane itp itd DTS HD MA jest tylko wisienką na torcie... Jezeli nawet jakims cudem Pioneer sie zblizy do sonego w odgrywaniu CD Audio /conajwyżej/ to warto przypomniec sobie o pozostałych niedostatkach Pioneera /profile 1.1, brak jpg itd/
Inne rewelacje... Ciekawe, że moje PS3 wysyła DTS bitstream - chyba czegoś nie zauważyłem.
A co mnie interesuje twoje PS3 i czy ci wysyła czy ci nie wysyła bitstream? Rozmawiamy o Pioneerze i porownujemy go do innego odtwarzacza - SOny 5000 a ty wylatujesz z konsolą do gier która ....odgrywa filmy - owszem. I tyle. Juz dawno pod wzgledem jakosci obrazu została zdetronizowana przez stacjonarne, dedykowane urządzenia.
Dalej... Każdy producent ma swój chipset...
Nie będę się z Tobą dalej kłócił o specyfikacje bo to bez sensu.
No to sprawdz kto pisze bez sensu:
http://uk.blu-ray.com/players/players.php?p=1&id=115&show=specs
Wepnij sobie do wzmacniacza oba odtwarzacze, puść płytę audio (a nie BR!) i podziel z nami wrażeniami. To może być nawet bardzo ciekawe porwanie - szkoda nie mam tych BR, sam bym spróbował. Podniecanie się specyfikacją techniczną jest bardzo twórcze.
Do słuchania CD Audio mam inny sprzęt. Wystarczy mi chociazby Denon 2930 który odtwarza oprocz CD Audio takze i SACD i DVD-A. Ale juz pominąwszy to. Nie po to kupuję odtwarzacz BD by jego zasadniczą funkcją było słuchanie muzyki 16bit/44Khz....W pierwszej kolejnosci taki odtwarzacz powinien spełniac zalozenia formatu do jakiego został stworzony a zatem - pełne dekodowanie DTS HD MA - przede wszystkim
Masz ten odtwarzacz Pioneera? Wpiąłeś go do swojego wzmacniacza i swojego TV? Słuchałeś na nim np. Alan Parsons czy oglądałeś Żołnietrzy Kosmosu? To o czy Tym wogóle piszesz???
Piszę o tym co widziałem i słyszałem oraz o tym co wiem. Ty zaś jakoś dziwnie omijasz fakty i dowody które podaje na potwierdzenie swoich tez. Powołujesz się za to na swoje wrazenia podczas seansu zolnierzy kosmosu. Ten film identycznie "zaświeci" na innych odtwarzaczach - zapewniam cie...Na podobnej zasadzie nie ma istotnej roznicy w obrazie pomiedzy sony 350 a 5000... Są tacy co porównywali