Kto dzisiaj nagrywa na płyty DVD jpg.? Na 32 GB fleszu nabijesz ile chcesz tych zdjęć, a oglądasz bezpośrednioo w TV Kuro przez port USB cały dzień i w jakości ful HD. Na dysku 1TB zmieścisz takie archiwum fotograficzne, że kilka pokoleń może tam pakować swoje zdjęcia. Ja po zapełnieniu trzeciej szuflady płytami DVD i CD doszedłem do wniosku iż nagrywanie na tych nośnikach jest takim samym ślepym załukiem jak kiedyś nagrywanie na dykietkach 5.1/4 bądź 3,5 cala. Wszystko poszło na śmietnik. To nie ktoś ma problem z połyskiem swojego sprzętu, tylko Ty masz problem ze swoim podejściem do czegoś dobrego jakim jest niewątpliwie na dzień dzisiejszy linia lx Pioneera. Zgadzam się, że za rok czy dwa jak poczekamy, a może za dziesięć lat będzie lepszy sprzęt. Wtedy trzeba będzie go wymienić. Ja już wymieniałem kilka razy. Kupowanie urządzeń aby służyły do śmierci jest śmieszne. Nie wciskaj ludziom kitu, o doskonałym sprzęcie, bo takiego nie ma i nigdy nie będzie, nawet jak dwadzieścia lat minie. Podejrzewam, że wogóle nie miałeś do czynienia z tym sprzętem. Torpedujesz na wszystkich tematach linię Pioneera, a powód dla czego to robisz nie ma nic wspólnego z jakością czy przydatnością urządzenia. Mogę tylko przypuszczać, że nakupiłeś różnego badziewia i teraz nie możesz znieść, że inni nie popełnili tego błędu. Ja kupuję sprzęt dla słuchu na słuch, a do oglądania na wzrok. Jestem po trosze muzykiem i interesują mnie dźwięki. Drugie kryterium to wygląd i wykonanie. Linia Kuro nawiązała do czarnego fortepianu koncertowego nie przypadkowo. Jest to instrument dostojny i luksusowy, a przeznaczony dla niemalże elity muzyków i słuchaczy, którzy potrafią docenić to co im ten sprzęt oferuje. Też mam małe uwagi np do amplitunera SC-LX 81, że gniazdo na słuchawki i USB ma tylko pod przednim panelem a nie jest zdublowane z tyłu, lub naprzykład nie można przeprogramować ich jak w TV Kuro LX508D z gniazda bocznego słuchawkowego pod gniazdo subwofera z tyłu. Są to szczegóły, które tylko być może mnie przeszkadzają, ale nikogo z takiego powodu nie odwodzę od zakupu tych urządzeń.