Trochę nam Gucio się zagalopował. W 1978 roku kamery VHS jeszcze nie istniały
żródło:
Camcorder - Wikipedia, the free encyclopedia
Istniały istniały, od 1976 roku.
popatrz na wikipedia.org, zresztą mozesz uwazać co tylko chcesz. Ty nie miałeś ja miałem i tyle.
Firma JVC sprzedawałe je od 1976 roku. W życiu bywa, że uważamy że jak czegoś nie mamy to go nie maja i inni też nie mają. Przywiozła mi go żona, z wtedy RFN, zatrzymali go na granicy i musiałem od dyrektora swojej firmy dostać pismo dla Urzędu celnego/Milicji/SB i czego tam jeszcze, że magnetofon Video, tak sie wtedy nazywało to cos, jest mi potrzebne do pracy. Podobnie było, właściwie dokładnie tak samo, z komputerkami we wczesnych latach 80-tych.
JuniorPC i ZX80 i potem Spectrum.
Jezeli chodzi o np komputery, to w domu miałem jako trzeci posiadacz we Wrocławiu. Nawet na politechnice Wr był klub posiadaczy komputera w domu. Ja szedłem do pracy, zostawiałem kompucia w sali głównej wrocławskiego NOT, na stole na zielonym suknie. Miałem z tego niezły grosz, a panowie profesory i docenty obchodzili go wkoło i wyślepiali oczyska, na to "cudo niewido"
JVC ? Wikipedia, wolna encyklopedia
1976 HR-3300, pierwszy na świecie domowy magnetowid VHS.
1971 CD-4, 4-kanałowa płyta stereo.
Fimy 8 mm archiwizowałem na DVD za pomocą nastepujacego sprzętu
- Ekran perełkowy Roleiflex,
- Projektor 8 mm Łucz(rosyjski),
- Statyw, nie wiem jaki,
-Kamera Sony, niepamietamjaka bo najpierw zapisywałem na ksetki Sony (mini VHS) wyprodukowane przez TDK, a po latach z VHS przegrałem na DVD za pomoca stacjonarnej nagrywarki Panasonic DMR-EH10.
Ta nagrywarka Panasonic, do dzisiaj mi służy do nagrywania filmów z dekodera telewizji n, przedewszystkim koncertów z kanału HBO no i od czasu do czasu komuś ze znajomych z kaset VHS. Przynosi on wtedy do mnie kasety, magnetowid i piwo.
Ostatnia edycja: