hey, klikacie na "piloty"
są dwie zakładki "urządzenia" i "działania"
w pierwszej dodajesz sprzęt z listy, w drugiej definiujesz działania - typu włącz tv, potem włącz wzmacniacz, ustaw odpowiednie wejście w tv itd. na końcu podajesz co ma regulować poziom dźwięku
N recorder dodałem - piloty - urządzenia - dodaj - wg. urządzania - dekoder sat - producent adb - model adb 5800s - zatwierdź
w efekcie masz pilota wstępnie zdefiniowanego przez producenta
teraz trzeba się zabrać za profilowanie - pilocika N recordera
będąc w urządzenia klikasz edytuj - oznaczasz ten którego dodałeś - edytuj
teraz klikasz "prz.dod/edyt"
i w tym momencie możesz programować dowolnie przyciski, ustawiając piloty naprzeciw siebie i uczyć przechwytując sygnał, nadawać dowolne nazwy przycisków i przesuwać je, klikasz raz w przycisk aż zacznie migać i z bliskiej odległości przyciskasz na oryginalnym pilocie przycisk który chcesz przechwycić, żeby coś przesunąć przyciskasz i nie puszczając przesuwasz, nawet pomiędzy ekranami, zamieniasz w ten sposób tez bloki przycisków miejscami
co więcej dzięki takiej dowolności możesz na jednej planszy mieć kilka przycisków z różnych pilotów , dokładnie tak zrobiłem
i nie potrzeba komputera do konfiguracji, pierwsze kilka dni wszystkie piloty pod ręka i jak brakuje jakiegoś przycisku w 20 sekund go dodawałem ucząc z odpowiedniego pilota i dodając nazwę
to rozwiązanie genialne jak dla mnie
pozdrawiam