Mam problem z podłączeniem dysku USB. Telewizor wisi na ścianie, kable idą w tunelu. Przed powieszeniem telewizora kupiłem 2 przedłużacze USB (3m) i podłączyłem do TV wraz z innymi kablami. Jeden z nich wpięty w USB (HDD), a drugi w kolejny wolny.
Wczoraj przystąpiłem do testów swojego nowo-zakupionego UE55D i podłączyłem dysk USB Toshiby 1TB. Wg instrukcji powinien pojawić się monit. Nic się nie dzieje. Widzę jedynie po diodzie, że dysk pracuje.
Czy dysk musi być w jakiś sposób specjalnie sformatowany? Mam fabrycznie NTFS z domyślną alokacją. z 930GB zapełnionych jest ze 130 GB. Tylko kilka filmów 3D. Beż dużej ilości plików typu zdjęcia itp.
Czy ten przedłużacz USB może być przyczyną? Ma 3m. Może to za dużo? :/
Spadek napięcia chyba nie powinien być aż tak duży.
Dysk po podłączeniu do laptopa radzi sobie z jednym USB (bez potrzeby wpinania drugiego 5V.)
Czy jeżeli to jednak napięcie czy podłączenie aktywnego huba na końcu pomoże?
Co radzicie? Sprawdzałem i na obu kablach jest to samo - nic się nie dzieje. Chciałbym uniknąć wymiany kabli bo tunel na kable jest już zapchany?
Może w menu trzeba coś wybrać?
Jakich przedłużaczy USB używacie (długość, producent)?
Wczoraj przystąpiłem do testów swojego nowo-zakupionego UE55D i podłączyłem dysk USB Toshiby 1TB. Wg instrukcji powinien pojawić się monit. Nic się nie dzieje. Widzę jedynie po diodzie, że dysk pracuje.
Czy dysk musi być w jakiś sposób specjalnie sformatowany? Mam fabrycznie NTFS z domyślną alokacją. z 930GB zapełnionych jest ze 130 GB. Tylko kilka filmów 3D. Beż dużej ilości plików typu zdjęcia itp.
Czy ten przedłużacz USB może być przyczyną? Ma 3m. Może to za dużo? :/
Spadek napięcia chyba nie powinien być aż tak duży.
Dysk po podłączeniu do laptopa radzi sobie z jednym USB (bez potrzeby wpinania drugiego 5V.)
Czy jeżeli to jednak napięcie czy podłączenie aktywnego huba na końcu pomoże?
Co radzicie? Sprawdzałem i na obu kablach jest to samo - nic się nie dzieje. Chciałbym uniknąć wymiany kabli bo tunel na kable jest już zapchany?
Może w menu trzeba coś wybrać?
Jakich przedłużaczy USB używacie (długość, producent)?
Ostatnia edycja: