Pod względęm jakości może tak ale jeśli chodzi o ofertę programową i cenę to już niestety wypada trochę gorzejbaanan napisał:Polsat ma się do n-ki jak fiat do mercedesa.Zupełnie inna jakośc .
pzdr
Pod względęm jakości może tak ale jeśli chodzi o ofertę programową i cenę to już niestety wypada trochę gorzejbaanan napisał:Polsat ma się do n-ki jak fiat do mercedesa.Zupełnie inna jakośc .
pzdr
Ciekawe określenie"klikacze"czy to może od "kliki"?Jakoś mi się to źle kojarzyarsenal napisał:Oto przecież chodzi. " Klikacze nieważne po czym" jak ich nazywam, wezmą Polsat albo Cyfrę+. Inni pewnie N albo poczekają na Canal+ HD.
maryan napisał:witajcie,
kupilem n-ke, caly ich zestaw. siedzialem na dachu ze 2 godziny zeby zlapac cokolwiek i nic!!!
sile udalo mi sie osiagnac nawet 94% a przewaznie jest 60-70, natomiast jakosc jest non-stop 0%
manewrowalem antena tak jak mi mowili na partyline we wszystkie strony i nic sie nie dzieje. jakosc nawet nie drgnie...
macie jakis pomysl??
z gory dziekuje za odp.
a ja mam już dośc na dekoderze polsatu mam 64/68 a na n-ce dojpa. Ustawiane na ww miernik przez fachowca.
Czyżby walnięty tuner? Na partline nie mogę się dodzwonic.
n jak nędza
Gromkie HA HA HA !!
Skąd ta radośc? Po lekturze jednego z postów dowiedziałem się że pomaga ponowna aktywacja konta. Po niecałych 16 minutach dodzwoniłem się do partyline. podałem nr klienta i powiedziałem że na innych posiadanych tunerach mam Hot Birda jak na dłoni a w n-ce komunikat brak "obrazu lub dźwięku". Nie dałem się spławic tekstem 'proszę wyregulowac antenę na 100%' tylko poprosiłem o ponowną aktywację i....
Po 10 minutach najpierw pojawiło się TVP1 a po nim reszta łącznie z Discovery HD.
Gromkie ha ha ha wynika z faktu, że po wejściu w diagnostykę poprzez: żółty 7 2 8 widzę siła 48, jakośc 0 %
Mój skromny wniosek jest taki: nie każdy tuner n prawidłowo pokazuje sygnał.
Porada: ustawiajcie na innych tunerach jak najlepszy możliwy sygnał (u mnie CP 64/68 ) i w razie powyższego komunikatu o brakach - cierpliwie do BOK i żądajcie ponownej aktywacji.
ThYX napisał:O ile dobrze rozumiem to
- siła wygnału - wyraża to co dochodzi do twojego konwertera (większość ma 50-80%)
- jakość sygnału - transmisja z konwertera do nboxa (powinno być 95-100)
Gdy ta druga wartośc jest tak jak u ciebie okolo 50% to może oznaczać problemy z kablem lub konwerter starego typu...
To jest transmisja cyfrowa. Są dwie możliwe jakości:czy jest jakas mozliwosc poprawienia jakosci tych kanałow??
siła 100%, jakość 90-100%
maryan napisał:Witam Panowie,
wkońcu ciesze sie "telewizja nowej genaracji"
wczoraj wezwałem fachowca - ustawił mi antenke, wykasował 50 PLN i poszedł...
Kanały HD zgodnie z obietnica powalają - ogladam to na Samsung LE-32S71B
jakością niektórych jestem troche zawiedziony np. TVP1, TVP2, TVN-y tez nie najlepsze... może jest to spowodowane tym, że chciałoby sie ogladac wszystko w HD.
czy jest jakas mozliwosc poprawienia jakosci tych kanałow??
siła 100%, jakość 90-100%
pozdro for all i dzieki za wszelkie rady...
jaxa napisał:Jak masz podłaczonego nboxa? Przez HDMI czy innym złączem?