Studio Art-BI napisał:Trochę nie na temat ale do wątku poprzedniego. Obraz z taśmy analogowej 35mm nie ma żadnej rozdzielczości. Tyle że jego jakość pozwala na uzyskanie "skanu" wysokiej rozdzielczości. Jednak ze wzrostem rozwoju jakości obrazu z kamer cyfrowych, które do niedawna miały problem z dorównaniem jakością obrazu do kamer 35mm takie skany przeprowadza się coraz mniej ponieważ są bardzo kosztowne. Ale fakt jest faktem że nawet najlepsze kamery HD dzisiaj ledwo dorównują jakością obrazu z kamer 35mm analogowych. Filmy wysokobudżetowe dalej się kręci kamerami 35mm ze względu na małą liczbę kin obsługujących format cyfrowy. A jak wiadomo z kin jest największy zwrot nakładu na film.
scorpion napisał:czu was tez nie odbiera sygnału na RMF (komunikat nieprawidłowy sygnał)
Radio Zet i Trójka jest OK
U mnie jest dokładnie tak jak u Ciebie.scorpion napisał:czu was tez nie odbiera sygnału na RMF (komunikat nieprawidłowy sygnał)
Radio Zet i Trójka jest OK
Czy kolega mógłby bliżej wyjaśnić jak wykorzystać tuner analogowy do precyzyjnego ustawienia anteny SAT? byłbym bardzo wdzięczny.arsenal napisał:To wygląda na złe ustawienie anteny albo faktycznie konwerter już swoje odsłużył. Teraz Autorus musiałbyś sobie załatwić analogowy tuner do sprawdzenia jakości( na analogowym TVNna przykład). Choć wydaje mi się, ze analgowca trudniej teraz dostać niż N'kę
Widziałem w sklepie też antenę od N. Nic specjalnego niestety. 60 cm to na Hotbirda jednak troszkę za mało. Już są plotki, że siatkowe mają być zastąpione zwykłymi.
Axl2000 napisał:dzisiaj jade po dekoder i mam pytanie...
jade do saturna w warszawie w arkadii, oby mieli wszystko ok juz :[ czy jest mozliwosc wypozyczenia za te 99zl dekodera, podpisania umowy i aktywacji np. pod koniec pazdziernika? tzn trzymam sobie dekoderek w domu i czekam na dogodny moment na aktywacje? czy moze jest jakis okreslony czas kiedy musze z domu zadzwonic i aktywowac? chcialbym dekoder kupic juz, a antene i konwerter gdzie indziej jak dostane wyplate :/
leszek2604 napisał:Czy kolega mógłby bliżej wyjaśnić jak wykorzystać tuner analogowy do precyzyjnego ustawienia anteny SAT? byłbym bardzo wdzięczny.
rem77 napisał:Na pewno na duży plus platformy należy zaliczyć kanały HD, tylko, że jak narazie jest tylko jeden - n-sport nie zawsze nadaje w HD. Discovery HD i nowy kanał filmowy mają być wkrótce.
Decydując się na zakup platformy cyfrowej, każdy musi sobie zadać podstawowe pytanie - Co chcę oglądać?
Na pewno b. ważnym elementem, który też decyduje o wyborze jest jakość oferowanej usługi. Ale ten element każdy musi sobie ocenić indywidualnie.
Ja mam aktualnie platformę Polsatu i trudno mi będzie z niej zrezygnować z uwagi na część oferty która mnie osobiście bardzo interesuje, a nie mają jej inne platformy. Cena też nie jest za wysoka, aczkolwiek co do jakości można mieć małe zastrzeżenia. Coś mi się wydaje, że przed Świętami Bożego Narodzenia będą u mnie w domu dwie platformy
Pozdrawiam.
wojtasz napisał:Wrażenia z korzystania z nboxa:
Aktywacja nboxa - 99,-
Abonament miesięczny - 48,-
Nowa czasza 90 cm z konwerterem i montażem - 99,-
Obejrzeć materiał w jakości HD oraz Taniec z gwiazdami w DD 5.1 - bezcenne![]()
![]()
![]()
k:
k:
k:
k:
k:
k:
k:
k:
k:
k:
k:
Axl2000 napisał:gdzie Ty dostales antene z konwerterem i montazem za 99zl?![]()
ThYX napisał:Discovery HD startuje jutroReszta kanałów ma jakość naprawdę dobrą lub super dobrą
!!!
Gucio50 napisał:Np dla filmu Krzyżacy napisali by tak
Duzo efektów specjalnych i ciekawe wątki miłosne.