Czy tu da się wszystkie opcje zmieniać i co one po kolei powodują??Czarny38 napisał:Załączam fotki tego ukrytego menu.
Czy tu da się wszystkie opcje zmieniać i co one po kolei powodują??Czarny38 napisał:Załączam fotki tego ukrytego menu.
Czarny38 napisał:
Napewno można włączyć diseq ale czy to działa nie wiem nie mam diseqa.aule napisał:Czy tu da się wszystkie opcje zmieniać i co one po kolei powodują??
Czarny38 napisał:Napewno można włączyć diseq ale czy to działa nie wiem nie mam diseqa.
można zmieniać norma DVB i po zmianie znika jakość sygnału czyli coś działa
można zmieniać polaryzację i rol of . Czestotliwość i SR pokazuje się migający kursor i można ręcznie wpisać wartośc ale nie znam żadnej żeby sprawdzić. Po wpisaniu z nieba po wyjściu z menu ciemność i komunikat pobieram nową listę kanałów. No i po chwili mamy co było wcześniej
Ja miałem słabą jakość na paczce discovery a na pozostałych dobrą, musiałem delikanie ruszyć czaszą na zachód. Teraz na tych mam jakość 60-70% na czaszy 60cm.aule napisał:To co najlepiej zmienić aby przy dobrej sile sygnału ok90% jakość podskoczyła z 0% na jakąś konkretna wartość??
gabor napisał:Do telewizora /Bravia 40"/ po HDMI, a do amplitunera /Denon 1906/ optycznie dżwięk.
Mazoku napisał:Sky to inny świat. Mówmy o ...
adamo_ napisał:Po kilku dniach obcowania z N-ką , jesteście zadowoleni ?
a jak masz podłaczony nbox z tv? HDMI?autorus napisał:Dziś był gostek od ustawiania anteny. Sprawdził, jest ok. Natomiast po obejrzeniu prgramu 1 powiedział ze jest gorszy niż na cyfsze i polsacie. I trudno mu było nie przyznać racji. Może to tymczasowe.
Siła sygnału ok 65% a jakość ok 98%. Od razu mówię że oglądaliśmy program z ok 0,5 m. Normalna pikseloza. Aż mi było glupio. Wogóle nie wiem czy ten scaler działą u mnie, mam nadzieję że ktoś z sąsiadów kupi sobie to sprawdzę.
Autorus
adamo_ napisał:Po kilku dniach obcowania z N-ką , jesteście zadowoleni ?
Jussi napisał:Tak jak pisalem wczesniej czekam na kontakt od ludzi z Nlinii, ale minal 12 X i nikt sie nie odzywa. Czy sadzicie ze to moze dlatego ze chcialem wersje nboxa z HDD? Pisaliscie ze jest mozliwosc pozniejszej zamiany ze zwyklej wersji na HDD, ale czy mozna wziac zwyklego nboxa ale od razu z antena z 2 transponderami, czy one beda dopiero po premierze nboxa HDD?
ps. czy antena ze starej WizjiTV wystarczy do odbioru Nki czy lepiej zainwestowac w ta od nich (ile ma ta Nkowa antena, bo ta z wizji ma chyba 60cm)
Pozdrawiam
Gucio50 napisał:...
1 Jakość jest OK a nawet, czego nie rozumię lebsza na tych samych kanałach od Cyfry+
...
Antena Nki ma rowniez 60cm i jest taka dziwna jak durszlak (dziurkowana), a i konwerter taki maly.Jussi napisał:Tak jak pisalem wczesniej czekam na kontakt od ludzi z Nlinii, ale minal 12 X i nikt sie nie odzywa. Czy sadzicie ze to moze dlatego ze chcialem wersje nboxa z HDD? Pisaliscie ze jest mozliwosc pozniejszej zamiany ze zwyklej wersji na HDD, ale czy mozna wziac zwyklego nboxa ale od razu z antena z 2 transponderami, czy one beda dopiero po premierze nboxa HDD?
ps. czy antena ze starej WizjiTV wystarczy do odbioru Nki czy lepiej zainwestowac w ta od nich (ile ma ta Nkowa antena, bo ta z wizji ma chyba 60cm)
Pozdrawiam
Cyfra nadaje w MPEG2 przy zdecydowanie za niskich bitrate'ach da tej kompresji (poniżej 4 Mbps), często jeszcze z rozdzielczością obciętą do 544x768. n natomiast stosuje mniej więcej dwa razy bardziej wydajny MPEG4 AVC, pełną rozdzielczość PAL (720x576) i bitrate'y powyżej 2 Mbps.1 Jakość jest OK a nawet, czego nie rozumię lebsza na tych samych kanałach od Cyfry+
Jeśli w kinie masz wejście (IN) spdif to potrzebujesz jedynie kabla optycznego (toslink).. nbox ma wyjście optyczne )spdif) więc przelotki są zbędne !!goostol napisał:Witam! Jeśli w swoim kinie domowym mam jedynie wejscie spdif coaxial cyfrowe to aby podłączyć n-box z dźwiękiem 5.1 potrzebuje czegoś takiego http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=133530012 ? czy to urządzenie nie wpływa negatywnie na jakość sygnału? Czy jest może jakieś inne, lepsze, może tańsze rozwiązanie? Dziękuje za pomoc.