Witam :krol:
Ja od wczoraj mam N-kę z dekoderem PRV i jestem załamana. Jakość obrazu jest nieostra a postacie lub krajobraz w tle są po prostu rozmazane, na dodatek po 20 minutach przeglądania kanałów dźwięk zaczął się zawieszać na każdym kanale . Wyłączyłam z prądu i było OK ale za kilka godzi znowu się zawiesił

Próbowałam ustawić przyciskiem Rec na dekoderze ale im dłużej klikałam to w końcu wszystko było takie same

No i trzecia sprawa to rozmiar obrazu TV ale o tym już było, ja ustawiłam sobie na TV standartowy. :hmm: Całe szczęście , że nie wypowiedziałam umowy w Cyfrze+ bo obraz jest jak niebo a ziemia

.Ale nim do niego doszłam to też była droga przez mękę . Mój telewizor to plasma Pioneer 4280XA i dekoder TechiSat DigiCorder HD S2 160 GB antena 90-tka , kabel HDMI ze złotymi końcówkami . Z tego zestawu obraz jest nie do "pobicia"

po prostu żyleta i to nie tylko w HD ale również na pozostałych kanałach . A w N-ce np; TVP 1 i TVN kolory są do kitu a obraz nieostry natomiast TVN HD to porażka
Szkoda , że N-ka ma tylko swoje dekodery bo na pewno na tym Techni-Sacie byłby 100 razy lepszy obraz. Po południu zadzwonię do Nich może mam cosik źle ustawione.
Pozdrawiam

A może ktoś ma tego Pioneera i jest zadowolony z ustawień