Stało się. Po wypowiedzeniu w lipcu umowy z Cyfrą+ (swoją droga chyba przewidziałem tą promocje "korzystna zamiana"

) od wczoraj jestem użytkownikiem N-ki.
Wczesniej kupiłem na allegro antenę 80-85 cm razem z konwerterem twin i koncentrykiem, koszt z przesyłka 122 zł. Po zmontowaniu anteny stwierdziłem z lekkim niepokojem, że konwerter w uchwycie się porusza tzn- można nim poruszac (przyblizac i oddalać) i jakiekolwiek dokręcenie śrubek nie pomaga. Mimo to wczoraj rozpakowałem nbox-recordera i podłaczyłem do nowozakupionej anteny. Problemów z masztem nie miałem ponieważ pozostał po poprzedniej antenie od cyfry.
Pomimo silnego wiatru, który nawiedził wczoraj wielkopolskę, odpowiednio ubrany i z obowiazkowym nakryciem głowy

udałem się na balkon aby zamontować nowozakupioną konstrukcję. Mimo niesprzyjających warunków atmosferycznych w miarę szybko udało mi sie znaleźć Hot birda, choć w pewym momencie miałem wrażenie że wiatr uniesie mnie razem z anteną poza barierki balkonu

. No i po godzinie sprawdzania parametrów jakość-siła-ber udało mi się uzyskać w granicach 80% -siała i jakość oraz ber 1.0. Jak na takie warunki pogodowe to chyba nieźle

k: ponadto później jak sprawdzałem to jakość dochodziła do 100%.
Nie wiem czy tak zawsze będzie ale zauważyłem że te paseczki skaczą co chwilę od 60-85% - czy spowodowane jet to pogodą? może ktos na forum mi odpowie. No i jeszcze jedno czy ten konwerter może być tak zamontowany, że mozna go ręcznie poruszac w uchwycie? bo na moje oko to powinno być stabilnie przymocowane. Felerny uchwyt? jak myślicie?
Po aktywacji czarnej skrzynki po ok. godzinie miałem włączone wszystkie programy oprócz jednego - Filmbox HD (a mam wykupiione dodatki) więc jesli nie bedzie go dzisiaj jak wrócę z pracy to dzwonię do BOK :hmm: .
Ogólne wrażenia? na pewno obraz o niebo lepszy niż przez zwykły dekoder cyfry+ (podpiety do tv sharp 37x20e). Jednak połaczenie HDMI nie jest chyba najszczęśliwszym rozwiązaniem jeśli chodzi o N-kę bo na discovery i tvnie coś przerywało co jakiś czas. Dzisiaj poobserwuję inne kanały i wypróbuję złącze component dla porównania.