@Driverek
Mając siłę sygnału 93% a jakość 55-65%, jak ruszać anteną? W pionie czy poziomie? Przy tej jakości sygnału mam conajmniej nieciekawy obraz....
zyga6591 napisał:gdy połączyłem nbox z lcd kablem hdmi oraz kablem scart z nagrywarką i chcąc nagrać na nagrywarkę oglądany program zmieniłem w ustawieniach nboxa na sd2.Program został nagrany bez problemu.Jednak gdy zmieniłem ustawienia na 1080i zaczął się problem.Zaniki obrazu oraz całkowity brak dzwięku po kablu hdmi.Dopiero zresetowanie nboxa przywróciło prawidłowe działanie nboxa.Mój wniosek, że nie należy podłączać jednocześnie kabla hdmi oraz scart.Pozatym jakość programów dobra a kanałów hd bardzo dobra.
deenbe napisał:Ja nie mam zadnych problemow, a zawsze mam podlaczony scart i hdmi do nboxa.
Przy takim połaczenie nie bedzie dzwieku 5.1 z satelity tylko z kina przy otwarzaniu DVD. Będzie za to dzwiek stereo który mozna wykorzystac do otwarzania Dolby Pro Logic z kina.Dziwnie ze w kinie nie ma SPDIF. Musisz połaczyc sygnał stereo z "n"tunera z kinem.kiki napisał:witam
Przecież masz dwa wejścia w telewizorze HDMI.
Jedno podłącz N-boxa , drugie kino Philipsa po HDMI.
Dźwięk przecież masz z kina.
Telewizor możesz podłączyć na wyjściu audio po kompozycie lub eurozłaczu z kina abyś miał dźwięk z telewizora.
pozdrawiam
Co do platformy :mistrzuncio napisał:Ludzie! Czytam i czytam i nic nie kumam...
Chce teeraz kupic LCD HD i chce podlączyć jakąś antene do tego, ale nie mam pojęcia jaką...jaki dekoder?, jaką platformę?, jaką antenę? no nic nie wiem! ...i co mam zrobić?
Doradzcie coś, pomóżcie!!!
Z tą "żyletą" przy sygnale rzędu 51% to bym nie przesadzał . Mam taki poziom jak zacina deszcz (normalnie powyżej 90% i bER o wartości 0.00)i wtedy obraz jest zauważalnie gorszy.Montowałem w ramach "taniego państwa" oprócz swoje zestawu , trzy inne . Do dwóch lcd-eków i jednego crt Sony 32FQ75.Dopiero uzyskanie parametrów 80% sygnału / 70% jakości i 1.0 BER daje naprawde dobry obraz.mariof napisał:a ja mam firmową antenę do N-BOX Recorder, LCD 42" Philips 5021 (bez "bajerów" ale HD super), lichy sygnał (na jednym LNB - 51% w porywach, na drugim 35-40% ponieważ sąsiedni budynek przysłania) i też obraz "żyleta". Wczoraj na VOD (pierwszy raz na VOD coś w HD - o ile wiem) zobaczyłem " Odwróceni" - "miodzio"