to jest typowy dla LED banding. Jak nie rzuca sie w oczy na wprost to jestes mega szczesciarzem. A przy poziomym ruchu kamery na jasnym tle tez nie ma pionowych smug? Jak nie to trafles "6" w totka.
A próbowałeś "rozmasować" matrycę - jeśli nie pomoże to na pewno nie zaszkodzi - może są jakieś naprężenia i dlatego taki efekt ?
Weź miękką mikrofibrę i przejedź całą matrycę na wył. TV delikatnie dociskając.
Masz osobny wątek po Co tu piszesz to samo?Aktualizacja mojej reklamacji, całość opisana jest w nowym temacie.
Mam tylko jedno pytanie do posiadaczy tego telewizora. Czy da się ustawić tak żeby Ambilight działał, a ekran był wyłączony? bo gdy przy opcjach daje "Wyłącz Ekran" to wyłącza się także Ambilight, jest na to jakaś rada ?
Witam
Cześć. Wam też wycierają się tak klawisze w pilocie? 6 miesięcy od zakupu a pilot wygląda gorzej jak w moim 12letnim LG. Serwis philipsa twierdzi że to mechaniczna usterka i mam się bujać. Ciekawe w jaki inny sposób mogę używać pilota, telepatycznie? Cały klawisz nawigacyjny praktycznie wytarty, już zaczyna następny klawisz puszczać powłokę.
Chińczyk miał zły dzień, jak Twojego pilota składał. U mnie prawie rok i bez najmniejszych śladów, a nieraz mu "się spadło" na podłogę.Witam
Cześć. Wam też wycierają się tak klawisze w pilocie? .
Wygląda na to że musisz sprawdzić środki czyszczące ..to chyba jedyne rozsądne wytłumaczenie . Coś musiało wejść w reakcję z powłoką na klawiszach.