Czołem KiKi,
Potwierdzam i dziękuję za pchnięcie tematu. W innym razie musiał bym się przepychać z Serwisem osobiście i/lub z prawnikiem.
Serwis i zwrot nowego TV - trochę zamotali pierwotnie: TV miał przyjechać dziś. Później okazało się, że nie mają i pytali, czy może być PUS8102 (którego wszak miałem). Godzinę później zadzwonił Pan z Serwisu ponownie i powiedział, że mowa jednak o PUS8602 (także matryca VA 100Hz, z Quantum Dot czyli niby półka wyżej, ale na Edge Led = lepsze kolorki, za to gorzej z kontrastami - w stosunku do PUS8102 z FALD). Intensywnie wczoraj szukałem informacji o tym modelu i testów. Za wiele ich nie ma. Niestety nie ma także w okolicznych 'marktach' i nie miałem możliwości podjechać obejrzeć i ocenić 8602 na żywo.
W wątku o 8602 znalazłem jedynie taki slajd:
http://www.hdtv.com.pl/forum/attach...-i-65pus8602-12-z-quantum-dot-philips-ifa.jpg
W najbliższych m-cach spodziewam się przeprowadzki i salon nie będzie już po zachodniej stronie, a po wschodniej i siłą rzeczy będzie popołudniami ciemniej (po części wynika to ze specyfiki zabudowy).
Dlatego po prawdzie mam duży dylemat czy akceptować 8602 z edge'm i możliwością cloudingu, czy czekać cierpliwie na 8102 z FALD, którego wybrałem właśnie ze względu na direct led i wygaszanie strefowe

.
Poprosiłem serwis o informację kiedy mogą mieć 8102. Jeśli to kwestia tygodnia - dwóch, raczej poczekam. Do Świąt mam czas
Czy ktoś z Was koledzy użytkownicy 8102 miał/ma doświadczenia z modelem 8602?