Masz rację ale podobno jest zapis, że jak nie ma to proponują model taki sam lub wyższy.
Wczoraj dostałe telefon z serwisu i Pan zaproponował mi 65PUS8535 w zamian za moje 8102, a ja mu na to, że jest to niższy model i długa pogadanka, że jest następca 65PUS8102. Po dyskusji doszliśmy do wniosku, 8535 ma IPS i odświeżanie 50Hz, Diody LED Direct ale nikt z nas nie wiedział czy mają strefowe wygaszanie. W końcu poddał się i stwierdził to w takim razie otrzyma Pan 65OLED854/12 i co ja na to. Zakończyliśmy rozmowę bez rozwiązania bo nie zdecydowałem się na żaden wariant. Wrócimy do dyskusji w poniedziałek.
Pomóżcie mi bo nie chcę tego Led-a ze względu na gorsze parametry, a z drugiej strony mam obawy o OLED-a . U mnie TV często (8h dziennie) gra na dzień dobry TVN, dużo bajek, netflix i YT bez wiadomości z paskiem. Co o tym myślicie? Jak to jest z tymi oled-ami?
Hej
Jak w stopce , posiadam oled e9 .
Ostatnio dosyc mocno go eksploatowałem graniem na konsoli jak również poprzez 2 tygodniowe oglądanie Australian Open z jaskrawym paskiem wyniku jak i logo Eurosportu , znaczkiem Live przez kilka godzin dziennie .
Podobnie było w przypadku French Open czy Us Open .
Nie zauważyłem żadnych powidoków.
Nie wiem co by było gdyby potrwalo to 4 tygodnie lub dłużej.
Ogólnie ogladam na nim co popadnie , z czasem jest różnie w zależności od dnia .
Na chwilę obecną jest spokój, źródło sygnału to platforma canal+ , netflix , niekiedy youtube .
Jeśli będziesz dzień w dzień katował oleda obrazem z paskami informacyjnymi , to podejrzewam że najlepsze zabezpieczenia nie uchronią tego oleda przed wypaleniami i musisz brać tą opcję pod uwagę .
Poza tym masz opcję zoom . Zawsze możesz rozciągnąć obraz, ukryć paski informacyjne itp .