Nie wiem, ale wiem, że takie rzeczy to właśnie kwestie programowalne, szczególnie że skoro odtwarzacz można zupgradować do dekodowania z hdr na hdr 10+ to sorry tv na bank też.... bo nie wierze że różnica jest taka duża żeby nie było to mozliwe skoro juz p5 dekoduje hdr to wciskanie ze do hdr10 jest potrzebny ten sam ale poprawiony proceosr to własnie wciskanie kitu dla naiwnych.
I własnię te określenia są jak najbardziej właściwe, bo to terroryzm ekonomiczny. Te firmy robią ludzi w bmabuko, a to kurde 2-3x pensje... mogę przezyć brak wsparcia w tablecie za 1/3 pensji... Ale nie w tej sytuacji, chociaż wiem że wolą wciskac takie farmazony, bo im się bardziej opłaca, ale co po 1,5 roku TV mam wymieniać za 7k bo producent woli nacinac na nowy model! Może tobie plącą za wciskanie takich farmazonów ale jako konsument uważam to za godne potepienia i jak najbardziej oczywisty szantaż. I kazdy nie mający w tym interesu powininen tak na to spojrzeć, bo inaczej to podcinanie gałęzi na której siedzisz i usprawiedliwianie korporacji na to że zamiast cie zabić to próbują oskubać. Wiem że to ich cel ale to powinna być mediana i ja jeszcze pamietam czasy gdzie jednego TV używało się 10-15 lat! Akceptujac i usprawiedliwiając takie praktyki jest po prostu głupie.... bo mamy XXI wiek elektornika od dawna jest modowalna i usprawnialna szczególnie w takich aspektach. Wiec jeśli faktycznie nie jest możliwy upgrade to przez celowe działania z racji na wcześniej przytoczoną sytuacje i również karygodne!!! Bo sorry hdr10+ był wiadomy standardem w trakcie debiutu i nie przewidzenie takiej możliwości jest mocno wątpliwe wiec celowe!!!