Po wizycie u znajomego w weekend zapytałem czy robił aktualizację - okazało się że nie.
Jakie zdziwienie kiedy na niebieskiej planszy ukazała się ciemna plama u góry (raczej to kurz gdyż czyszczenie matrycy nic nie pomogło) oraz 2 "skurczybyki" które się tam dostały - jeden jest całkiem sporych rozmiarów - znajomy ma to zgłosić na serwis - zobaczymy jaka będzie odpowiedź ?
W normalnym użytkowaniu (czytaj : nie na statycznych obrazach) tego jakoś nie widać ale jednak świadomość jest już zupełnie inna !
U mnie bez takich problemów.
Oto fotki dla potwierdzenia :
View attachment 16980
View attachment 16978
View attachment 16979
View attachment 16977
View attachment 16976
Czy tylko ten TV ma taki problem z tymi robakami?
Co to w ogóle jest?
Nie zadałem tego pytania żeby "dowalić" filipsowi po prostu jestem ciekawy, bo to juz któryś wpis o tych robakach. Skąd to się bierze, co to w ogóle jest?
Na tym forum jest grono fanboyow tej marki i będą go bronić rękami i nogami.
A ja dalej nie wiem co z tymi robalami
A co zepsuli w Sony?Dokładnie 2 egzemplarz tutaj na forum o ile dobrze pamiętam.
Jak na każdym forum i każdej marki - nikt go tu nie broni - każdy opisuje swoje spostrzeżenia : jedni (a jest ich zdecydowana większość) dobre a inni złe - jak wszędzie (właśnie przed chwilą poczytałem jak to Sony ładnie skopało ostatnią aktualizację w serii XF - można ? można ! )
Dla mnie największym minusem tego TV jest brak zwrotnego BT i czasem zapomni że ma podpięty pod HDMI zestaw KD i nie poda mu sygnału na ampli ale to bardzo rzadko.
A co zepsuli w Sony?
Aktualizowałem tv w zeszłym tygodniu i nie zauważyłem aby było coś nie tak.
Z chęcią to sprawdzę.
Fanboye mają egzemplarze o których piszą a nie drepcza miesiącami w sklepie czekając aż cena spadnie .
Orientuje się ktoś czy planowany jest wogóle jakiś następca 8102? Mam tu na myśli Direct Led od Philipsa.