Czesc. Co do ustawiem fabrycznych po aktualizacji...masz na mysli odpalenie "ustawienia fabryczne" w menu czy zainstalowanie calego androida od zera? Ja zrobilem od zera ale nic nie pomoglo.
Cześć,
Swojego mam odebrać dopiero dzisiaj - we Czwartek okazało się, że nie mieli sprawnego na stanie, a w piątek miałem wyjazd.
ANDROID - tak, na forach dot. androida w fonach (rozmaite modele, bo śledziłem wątki i do ***************ungów i sony i huawei) pojawiały się info, że jak mocno głupieje system i dziwnie się zachowuje, to procedura zalecana jest taka:
1. Przywrócić urządzenie do ustawień fabrycznych (coś jak 'formatowanie').
2. Flash'owanie nowego, sprawdzonego, stabilnego systemu. (Po ściągnięciu warto sprawdzić czy tzw. sumy kontrolne się zgadzają - pliku, z tym, co powinien podać Philips).
3. Uruchomienie systemu i wstępny konfig.
4. Ponowne przywrócenie ustawień fabrycznych.
Celem jest wyczyszczenie wszelkich partycji/cache ze śmieci, jaki system gromadzi, a które mogą powodować dziwaczne zachowania typu gubienie ustawień, albo nie stosowanie ustawień, które wprowadzasz.
Używam odtwarzacza multimediów Zidoo X10 - podobne histerie urządzenia po którejś aktualizacji i u mnie zaczęły występować. Procedura jak wyżej pomogła.
Jak zdążę po powrocie to uruchomię sprzęt jeszcze dzisiaj, jak nie - w ciągu kilku dni... Za dużo tematów na głowie... (aż chwilami zastanawiam się, po jaką cholerę mi nowy TV, skoro oglądam może kilka minut dziennie, albo raz na tydzień - dwa jakiś film lub tylko pół? :hmm

.