Jest ok. I prędkości i ping.
Masz TV przez WiFi czy kablem podłączony?
czesc. Konkluzje przedstawiłem pare postow nizej, Pozdr.
Jest ok. I prędkości i ping.
Masz TV przez WiFi czy kablem podłączony?
czesc. Konkluzje przedstawiłem pare postow nizej, Pozdr.
Kiki przesłał mi jakiś losowy pdf z przeprowadzonej przez niego kalibracji. Skąd taki wniosek?
Efekt wprowadzenia ustawień to masakra, praktycznie brak zielonego i czerwonego koloru... i ogólna szarość. Ponadto wprowadzając kalibrację kolorów wszystkie ustawienia były wcześniej na 0 - co dowodzi, że telewizor nie był kalibrowany w ogóle.
Robiłeś aktualizację ?Mam ten sam problem jeśli chodzi o kalibracje, już myślałem, że może się nie znam, może gdybym oglądał z HDMI 1 obraz z blue ray byłoby ok ale po Twoim poście wiem, że coś jest nie tak. Po pierwsze miałem u siebie dwa różne tv bo jeden był uszkodzony, po drugie wydruk z ustawieniami do obu przyzedł taki sam, po trzecie wprowadzając do tv ustawienia z tych wydruków wychodzą bzdury, czerwony całkiem znika, np koszulki graczy barcelony zamiast niebiesko czerwone sa niebiesko brązowe itp. generalnie nie da sie tego oglądać. Ja się poddałem wprowadziłem swoje ustawienia a wydruki z kalibracji leża w szufladzie.
P.S.
u mnie kłódki są otwarte
A U mnie mecz.
Jeszcze nie , rzadko korzystam z tych ustawień wole swoje tryb osobisty lub filmcześć
Wpisywałeś ponownie ustawienia kalibracyjne ?
Jak wpisuję wartości kolorów w Nasyceniu
to obraz w TV robi się jak życie za PRL'u![]()
Żadna kalibracja , nigdy nie było robiona do HDR i nigdy nie będzie.
HDR to sztuczny twór , nigdy go nie popierałem i nie popieram.
żadna kalibracja nigdy u nas nie będzie robiona pod HDR który prawdopodobnie ja wejdzie FRC - padnie podobnie jak 3D.
Proszę nie korzystać przy HDR z kalibracji - bo ona nigdy nie była do tego celu proponowana. Jeśli ktoś chce może zawsze zamówić oddzielna kalibrację pod HDR i kosztuje to jedynie 1000 zł .
Ocenę możesz mieć jaka chcesz przecież, możesz nie lubić HDR, uważać że jest brzydki i woleć sdr. Inni konserwatywni też. Nie wierzę, że "wszyscy" wolą bez hdr. Sam miałem tv sdr, teraz też mam materiały z hdr i bez. A oglądam naprawdę dużo. I jak dla mnie HDR to rewelacja (w przeciwieństwie do 3D). Moi wszyscy znajomi twierdzą to samo.Byłem na wielu prezentacja dziennikarskich na świecie.
Były porównywane hdr i bez i wszyscy się chyba zmówili bo wybierali obraz ten bez HDR jako lepszy.
Zostaję ze swoją oceną .