Pierwsze spojrzenie na telewizor Ultra HD Philips 65PUS8102/12 .

darek86

New member
Rozumiem, że na ciemności w hdr nie wpłynęła aktualizacja?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ten tv jest stosunkowo jasny, na mocno skompresowanym materiale od NETFLIX hdr będzie niestety podkreślał szumy.
Porozmawiałem na ten temat z kolegą mocno siedzącym w tym temacie. Taka jest jego opinia, co by się zgadzało, bo na 2x większym bitrate tego efektu nie ma.

Jedyne co Phillips mógłby tu zrobić to programowo mniejszyć jasność lub poprawić filtry redukujące szumy... Ale to zawsze coś za coś. Efekt hdr wtedy mniejszy.

Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Oliviakrk

New member
Ten tv jest stosunkowo jasny, na mocno skompresowanym materiale od NETFLIX hdr będzie niestety podkreślał szumy.
Porozmawiałem na ten temat z kolegą mocno siedzącym w tym temacie. Taka jest jego opinia, co by się zgadzało, bo na 2x większym bitrate tego efektu nie ma.

Jedyne co Phillips mógłby tu zrobić to programowo mniejszyć jasność lub poprawić filtry redukujące szumy... Ale to zawsze coś za coś. Efekt hdr wtedy mniejszy.

Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Też mi się wydaje że to wina Netflix. Z blue Ray jest taki obraz że kopara na ziemi.

Natomiast HBO go nie da się w ogóle oglądać. Wzięłam miesiąc testowy i nawet na smartfonie widać że tragiczna jakość.

xMaraSSx

New member
Czy u osób używających modułów CI też brakuje na liście kanałów logo kilku z programów? U mnie przy Eleven albo nowych 4K (TVP i C+) są puste białe pola.

Robsto

Member
U nas tez się nie włączył .
A może jakiś gość domowy Ci załączył go...

To już nie jest śmieszne - o 4.30 znowu się odpalił wraz z dekoderem nc+ i amplitunerem. Po wyłączeniu odpalił się ponownie po kilku sekundach. Potem wylulował.

Na infolinii trafiłem dziś na jakiegoś niezorientowanego młodziaka - zainstaluję nową aktualizację - jak nie pomoże to się wkurzę.

hugon2

New member
podobno za poranne włączanie odpowiedzialne są automatyczne aktualizacje. mogą to być kanały, albo automatyczna aktualizacja czasu. jako tymczasowe rozwiązanie można zostawić tv na pustym hdmi - jak się włączy będzie czarny ekran i cisza, a po chwili się wyłączy.

SEBOL74

Member
Bez reklam
A ja bardzo zaluje ze zrobiłem aktualizacje do wersji 246! Cholera, co mnie podkusiło !!! Miałem taki swietny obraz a teraz jakosc obrazu gorsza, powrocil maly banding a co najgorsze nawet materialy 4K na YT to jakas pixeloza. To samo na NF ale nie w HDR tylko już nawet w UHD. Po aktualizacji zainstalowałem znowu androida. Twardy reset tez nie pomogl. Infolinia rozklada rece. Prosba do tych co zrobili aktualizacje żeby sprawdzili z bliska jak chodza materialy w 4K na YT (np. film trailer 4K). Z góry dzk za komentarze i ewentualne porady.

Do góry