Ten tv jest stosunkowo jasny, na mocno skompresowanym materiale od NETFLIX hdr będzie niestety podkreślał szumy.Rozumiem, że na ciemności w hdr nie wpłynęła aktualizacja?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
U mnie też nie . Nigdy żadnych problemów tego typu.U mnie nigdy sam się nie włączył
Ten tv jest stosunkowo jasny, na mocno skompresowanym materiale od NETFLIX hdr będzie niestety podkreślał szumy.
Porozmawiałem na ten temat z kolegą mocno siedzącym w tym temacie. Taka jest jego opinia, co by się zgadzało, bo na 2x większym bitrate tego efektu nie ma.
Jedyne co Phillips mógłby tu zrobić to programowo mniejszyć jasność lub poprawić filtry redukujące szumy... Ale to zawsze coś za coś. Efekt hdr wtedy mniejszy.
Wysłane z mojego Mi Note 2 przy użyciu Tapatalka
U mnie też nie . Nigdy żadnych problemów tego typu.
Zauważyłem to niedawno u siebie. TV kupiony 1.06. w RTV. Czy można zgłosić to do serwisu? Trochę zaczyna mnie irytować. Niby nie widać, a widać.Nieźle. Czyli na samym forum mamy już 4 telewizory z tą przypadłością.
Serwis obejmuje takie historie, czy pozostaje z tym "żyć"?Wymieniaj, nie czekaj.
Doczytałem, że już po terminie![]()
A jak oceniasz w ogóle szybkość działania modułu i tunera?Czy u osób używających modułów CI też brakuje na liście kanałów logo kilku z programów? U mnie przy Eleven albo nowych 4K (TVP i C+) są puste białe pola.
U nas tez się nie włączył .
A może jakiś gość domowy Ci załączył go...