digitalus, czy ty w ogole miales ten TV 'w rekach'?
Tez zakuopilem ST50 65 cali, ale juz teraz wiadomo o co chodzi, bo przynajmniej ze zrozumieniem poczytalem zagraniczne fora, a ty tu niby pomagasz, a nie wiesz o co chodzi. Ten TV na USA i EU maja zupelnie inne menu zaawansowane, w ogole to chyba delikatnie inne modele niestety i na EU wersji nie ma tylu zaawansowanych ustawien, nawet w trybie PRAWDZIWE KINO, gdzie juz sie pojawiaja, ale zapewne jest to jakies 3/4 tego, co mozna ustawiac w modelu z USA.
Dodatkowo napisze obiektywnie ze:
- buczenie jest slyszalne na bialych i jasnych scenach, ale do przezycia
- obraz w intelligence frame creation przyspiesza czasem, co wyklucza ogladanie sportu
- bez tej opcji natomiast pojawiaja sie plamy na ludzkich twarzach przy szybkiej akcji, irytujace na maxa!
- migotanie niestety tez mozna zauwazyc, jesli sie skupimy, szczegolnie przy jasniejszych ustawieniach TV.
plamki zielone na czarnym sa widoczne tylko z bardzo bliska, wiec to zupelnie nie przeszkadza.
Czyli generalnie niestety jest wiele minusow, teraz tym bardziej ciekawi mnie jak sie sprawuje model VT50 w porownaniu do ST50.
Co mnie jeszcze bardzo denerwuje to fakt taki, ze nie mozna sobie zapisac ustawien uzytkownika, co oczywiscie w modelach z USA jest mozliwe... To tez jest bardzo bez sensu, jesli np mamy podpiete 5 urzadzen przez jeden amplituner, a chcialoby sie miec inne ustawienia obrazu dla kazdego urzadzenia.
...no tak,tak...Przeczytałeś fora ze zrozumieniem, hmm...
Zapomniałeś dodać, że wtyczkę w USA dają inną niż w EU.
Ale,ale... tak około 90% rzeczy ma inną specyfikację w USA niż w EU!
Co to ma do rzeczy,że w wersji EU TV jest 3/4 tego co w wersji USA? I nie można zapisać ustawień?
Wiem! Przeprowadzę się tam dla kupna tego TV
A TAK POWAŻNIE ZASTANAWIAM SIĘ CO WNOSI TWÓJ POST - MOŻE CHCIAŁEŚ POWIEDZIEĆ ŻE DOBRZE ZNASZ ANGIELSKI,I MASZ PODPIĘTE 5 URZĄDZEŃ POD JEDEN AMPLITUNER...
Ja nie jestem raczej ślepy i głuchy, więc:
- za chińskiego boga buczenia nie słyszę żebym pękł - sprawdziłem dziś o 3 w nocy w absolutnej ciszy po raz pięćdziesiąty chyba
- za drugiego chińśkiego nie widzę żebym pękł przyspieszania w IFC a sport bardzo dobrze się ogląda
- za trzeciego nie widzę plam na twarzach - chyba z pół dnia sprawdzałem
- za czwartego żebym pękł nie widzę migotania - kolejne pół dnia
- a zielone plamki wkurzają mnie niesamowicie i widzę je nawet z 2m
Tylko uwaga - ja ma 50-tkę nie 65-tkę - być może tu jest pies pogrzebany?
"Wiele minusów".....KHMMM, MOŻE MASZ WERSJĘ Z USA ?KAŻDY TV MA MINUSY I PLUSY.
Dla mnie minusy są w postaci :
okrojenia złącz na przykład(choć są przejściówki)
nieruchoma podstawa
za blisko krawędzi wyjścia HDMI - można obejść bo są "łamane kable"
zielone kropki
i to generalnie wszystko;
obraz i cena/jakość - bez zarzutu.
Znam wiele lepszych TV od tego"naszego", będącego przedmiotem wątku, lecz są one droższe.
Nie rozumiem ludzi którzy piszą takie posty jak w/w cytowany....:blagam:
Widziały gały co brały , mnie nikt nie zmuszał sam sobie taki wybrałem, nie zauważyłem zielonych kropek w sklepie , a byłem tam kilka razy, to teraz je mam, i to mój problem.:bober:
Oglądam z 3,5 m i jest ok.
A jak Ci się mr warebel nie podoba TV to oddaj go i tyle

Ewentualnie zamień na inny .
p.s.
Oj, mam wrażenie, że to właśnie TY nie posiadasz tego TV.