Kupiłem 5 dni temu 50ST50 i generalnie jestem bardzo zadowolony.
Denerwuje mnie tylko trochę bzyczenie, gdy oglądam zwykłą tv i siedzę blisko, no i kiepską czytelność obrazu jeśli chodzi o pracę na komputerze, no ale z tym chyba nic się nie da zrobić?
Chciałbym też zapytać o parę rzeczy dotychczasowych użytkowników:
1. Jak to jest z tym wygrzewaniem plazmy, ile godzin trzeba ją wygrzewać? Czy obraz przy wygrzewaniu mus być jakiś specjalny (np z blue-ray), czy może być zwykły hd z tv bez widocznego logo? I czy ten film/obraz powinien być zróżnicowany jeśli chodzi o jasność obrazu, czy może być taki gdzie przeważa czerń (np batman)?
Czy w celu wygrzania wskazane jest zostawić tv na kilka nocy z rzędu z jednym filmem lecącym w kółko?
2. Jak sprawdzić łączny czas pracy tv?
3. Wiem, że jako zamienniki pasują do niego okulary 3d SSG-4100, czy jakieś jeszcze?
4. Jak mam udostępniony dysk przez DLNA to nie chce mi czytać napisów do filmów, z kolei jak podłącze ten sam dysk bezpośrednio do telewizora to czyta bez problemu. Czy też tak macie? Da coś się z tym zrobić?
5. Da się obsługiwać youtuba wpisując tekst np z telefonu (przez viera remote na andorida mi nie działało) lub z klawiatury pilota? Klikanie góra/dół/lewo/prawo żeby wybrać literkę jest kompletnie bez sensu :/
6. Jaki odtwarzacz bluerey polecacie do tego tv?
Pozdrawiam