Kilka tygodni temu kupiłem 50ST50. W sumie jestem bardzo zadowolony z zakupu. Kilka uwag:
- poprzednio miałem 40 calową Bravię, różnica w tych 10 calach jest kolosalna, w sklepie taka wielkość nie robiła specjalnie wrażenia, w domu wprost przeciwnie, siedzę 2,5m od ekranu i jak dla mnie jest super
- jakość obrazu świetna, ciekaw byłem, jak to jest z tą czernią - rzeczywiście, jest różnica w porównaniu do LCD
- tv bardzo dobrze wyświetla materiał SD - kiepskiej jakości kablówkę, największe zaskoczenie miałem jednak przy podłączeniu zacofanych technicznie konsol - PS2 i Wii - tutaj różnica w porównaniu do LCD Sony i jakiegoś starego Samsunga była kolosalna, dla mnie jest to duży plus
- tv bzyczy - ja to słyszę bardzo wyraźnie, na początku mi przeszkadzało, na dzień dzisiejszy już nie, za to z zaproszonych osób żadna nie zwróciła na to uwagi, mimo wszystko największy minus tego telewizora
- nie za bardzo odpowiada mi dźwięk z głośników, chyba będę musiał jakieś dokupić, nie tylko ja zwróciłem na to uwagę - drugi problem, obok bzyczenia, który jakoś tam może przeszkadzać
- powidoki niestety występują, po 2-3h gry na PS3 coś tam zostało na ekranie i już od 2-3 tygodni powoli się usuwa (zostawienie białego pasa na noc prawie załatwiło sprawę, przy normalnym oglądaniu schodziło baaaardzo powoli), generalnie z tymi powidokami jest tak, że widzę je tylko ja, w dodatku wiem, gdzie mam szukać i muszę się przypatrywać, żadna inna osoba tego nie widziała, problem dotyczy tylko PS3, żadne loga TVN24 mi się nie wypalają, ale też nie oglądam zbyt często kablówki
- zjechałem z ustawieniami w dól (wg zaleceń z forum) i z poborem energii nie jest tak źle - rzadko kiedy dochodzi do więcej niż 150W, w trybie normalnym na ustawieniach fabrycznych potrafił dojść do ponad 200W (w jasnej i jaskrawej grze), a w trybie gra do minimalnie ponad 300W
- na nowo odkryłem filmy na BD - jakość jest po prostu super, różnica w porównaniu ze starym LCD olbrzymia
- multimedia traktowałem jako niepotrzebne bajery, ale jednak czasem korzystam z Youtube'a lub odtwarzam jakieś pliki z kompa - wciąż jest to dla mnie bajer, ale bardzo fajny, wszystko działa bardzo szybko, niektórych plików tv jednak nie obsługuje