:hmm:
Z całym szacunkiem ale jak czytam czasami jakie ludzie mają dylematy to śmiać mi się chce . Jak kogoś nie stać to nie kupuje niczego , a jak ktoś ma pare złotych luźnych to jaka różnica czy dać 4000 czy 4500 ? Nie pojmuje tego wcale . Zajebista różnica . .
Pozdrawiam
Kolego zwracałem ci wcześniej uwagę, że w części Twoich wypowiedzi "gówno aż chlupie".
Napiszę tak co byś zrozumiał.
W naszym pięknym kraju nie jest przyjęte ostetntacyjne chwalenie się bogactwem, dostatkiem i nadmiernymi finansami. Takie zachowanie przyjmowane jest najczęściej traktowane jako objaw: buractwa, nieoczekiwanych pieniędzy w pierwszym pokoleniu, słomy w butach, chamstwa etc. etc.
Cyt z peterka1000: .....Chyba nikt normalny nie kupuje telewizora jak go nie stać i liczy się z dodatkowym 500 zł albo jak ktoś marudzi że kupił by ale prądu żre za dużo . W takim wypadku lepiej sobie kupić rowerek za 2000 zł , zdrowiej i bez kosztów zużycia energii .
Nie interesuje nas................
Nie interesuje nas czy dorobiłeś się ty czy twoi szanowni rodzice a ty masz szczęście bo przez nich zostałeś przypadkowo spłodzony w 500SLE albo za stodołą pełną buraków i możesz się teraz nadymać i pisać obraźliwe posty dla forumowiczy którzy muszą się liczyć z kasą i mieć jakiś budżet, to nie wstyd bo 95% ludzi w tym kraju tak ma a reszta zapieprza na różnych buraków, nierobów, cwaniaków dorobionych, różnej maści, którzy się często nadymają i pokazują co z ludzi którzy na nich robią udało się im wycisnąć, oszukując na podatkach nie płacąc ZUS, kantując i co najgorsze coraz częściej tak jak ty okazując im pogardę itd. itd. Odchodząc z ostatniej firmy gdzie szef (podobny tobie buraczek) wyrolował mnie na premii "nieoficjalnej", mało tego wygłaszając podobne teksty dostał ode mnie publicznie w dziub na tyle skutecznie że na ukruszeniu przednich zębów sie skończyło. Myslisz, że poszedł na policję lub do sądu? Nie! bo wiedział że przez rok z Urzędu Skarbowego nie wyjdzie jak mi to zrobi i jego "interesy wypłyną". Mam inną pracę a w starej firmie po tak bolesnaj nauczce prezes zaczą lepiej traktować pozostałch ludzi...
Więc swoje zarobione lub ukradzione lub wygrane lub czy w inny sposób zdobyte bogactwo schowaj sobie głęboko razem z takimi radami jak w tym poście i nie obrażaj ludzi bo na to nie zasługują