to ten jeden człowiek ma ratować d..pę Philipsa ,niech sie wezma do roboty,i nie wypuszczją produktu,który jest nie dopracowany aby tylko,udawac że sie wyprzedza konkurencje,ma go /6907/od 02.10 2012.i widze jego wady ale co można zrobić,pisac i krytykowac ;prawdziwa cnota krytyk sie nie boi' tylko obawiam sie że Philips ta cnotą nie jest.pozdrawiam tych którzy wydali prawie 5 kafli na ten produkt,?Napisz na PW dostaniesz kontakt do właściwego człowieka z Philipsa.
jaki by nie był to i tak się opłaca bo widzę ze różnice masz 200zł a najuboższa wersja kosztuje znacznie więcej niż 200zł
Witam wszystkich to mój pierwszy post na tym forum i niestety nie najlepszy.
Od niedzieli jestem posiadaczem modelu 47PFL6007 i muszę stwierdzić , że był to nietrafiony zakup. Telewizor ma bardzo zły obraz mimo że wykonałem zalecane na tym forum ustawienia.
Z tego co wyczytałem i sam zauważyłem całym problemem jest oprogramowanie. Od zakupu miałem trzy wersje. Oryginał jaki był po włączeniu (mulił ale o ile pamiętam obraz był najlepszy z dotychczasowych). Następnie zalecana aktualizacja po podłączeniu do internetu z końcówką o nr 013 (totalna porażka jeśli chodzi o obraz) i najnowszy wgrany przez usb 014. TV nie muli, obraz statyczny ok ale dynamiczny porażka. Na forum Philipsa jest dużo na ten temat.
Jeśli ktoś chce kupić TV Philipsa niech wcześniej dużo poczyta i się dokładnie zastanowi. Mój wcześniejszy LCD to było dopiero "premium" w stosunku do tego TV (niestety zdążyłem go już sprzedać).
Całe szczęście kupiłem przez internet więc jutro pakuję i wraca do sprzedawcy.
pozdrawiam
Witam wszystkich to mój pierwszy post na tym forum i niestety nie najlepszy.
Od niedzieli jestem posiadaczem modelu 47PFL6007 i muszę stwierdzić , że był to nietrafiony zakup. Telewizor ma bardzo zły obraz mimo że wykonałem zalecane na tym forum ustawienia.
Z tego co wyczytałem i sam zauważyłem całym problemem jest oprogramowanie. Od zakupu miałem trzy wersje. Oryginał jaki był po włączeniu (mulił ale o ile pamiętam obraz był najlepszy z dotychczasowych). Następnie zalecana aktualizacja po podłączeniu do internetu z końcówką o nr 013 (totalna porażka jeśli chodzi o obraz) i najnowszy wgrany przez usb 014. TV nie muli, obraz statyczny ok ale dynamiczny porażka. Na forum Philipsa jest dużo na ten temat.
Jeśli ktoś chce kupić TV Philipsa niech wcześniej dużo poczyta i się dokładnie zastanowi. Mój wcześniejszy LCD to było dopiero "premium" w stosunku do tego TV (niestety zdążyłem go już sprzedać).
Całe szczęście kupiłem przez internet więc jutro pakuję i wraca do sprzedawcy.
pozdrawiam
2rdzeniowy procesor - pytam gdzie on jest?!?!
.........SonyHX750 i zobaczycie jakie g...no proponuje Philips
co do samego softu w różnych TV to powoli trochę to chore bo nagle można kupić dongla za 200 PLN i wszystko może śmigać a duże koncerny wypuszczają taką bide , śmieszne to jest powoli
ale najważniejszy marketing CMR , MF itd. 200/400/600/800 .. a matryce i tak ledwo 100 lub max 200Hz
tylko po co to .. chyba wyłącznie dla kasy za numerek w specyfikacji bo pierwsze rada do praktycznie każdego TV to wyłącz wspomagacze bo efekt teatru albo nie da się oglądać
Raczej nikt nie próbował tego robić. Ale jestem na 99,9% pewny, że wyskoczy powiadomienie, iż zainstalowany jest nowszy firmware i nie można zainstalować starszego. W większości urządzeń tak jest, więc wątpię, aby Philips zrobił wyjątek.
Witam uprzejmie,
Można , tylko trochę wiedzy trzeba mieć . Twoje 99.9 % jest nic nie warte. Poczytaj sobie trochę
wątków o telewizorach firmy Philips na tym forum , a przekonasz się , że warto .(np. wątek:Seria telewizorów firmy Philips 8007K na rok 2012r. wielkości 40",46" i 55")
Oczywiście , że jest możliwość uszkodzenia telewizora przez nieumiejętne wgranie starszego softu , ale
"kto rozumny z siekierą porywa się na słońce".
Pozdrawiam,
accu
:kom: