Witam,
po dłuuuugiej nieobecności an Forum znów tu zajrzałem, bo szykuje się zmiana TV. Cóż, technologia gna i mój "stary" Philips HDReady 32" pójdzie do innego pokoju.
5 lat to "lata świetlne" dla techniki. 3D, doskonalsze matryce, piękne cienkie obudowy, net w TV i.... widzę, że ZNÓW problemy! DObrze, że to nie takie co kilka lat wstecz (pionowy pas w meczach, brzęczenie TV czy ruszająca się matryca)a raczej pierdoły, ale czyżby?
Byłem zdecydowany na Panasa 42"ET5, ale przeczytałem test tego Phila i już wiem, ze będzie mój
.
Aczkolwiek znów wprowadziliście trochę zamieszania tymi "usterkami"
Pytania do @mdaga (też mam C+, też mam PS3):
- opanowałeś te ustawienia konsoli? Faktycznie przy szybkich ruchach kamery obraz jest postrzępiony? Może to wina słabego kala HDMI?
- piszesz, że obraz HD z satelity dobry, ale TV uwydatnia wady przesyłu. SĄ JAKIEŚ WADY w obrazie HD?! NA moim dotychczasowym Philipsie obraz HD z Cyfry jest fantastyczny! Poza tym zawsze myślałem, że obraz bezpośrednio z SAT jest najlepszy...
- co powiesz o 3D jak wygląda, i jak prezentuje się Ambilight?
Chcę nabyć ten TV, ale czy warto, skoro obraz z konsoli się "rwie" (nici z grania w szybkie tytuły BTF3 np.) a HD ma jakieś "wady"?? Przyznam, że jestem zszokowany troszkę. Może oglądasz obraz z 20 cm? Może połączenia masz złe? Może w końcu to przesadne szukanie dziury w całym - żądacie IDEAŁU za 3,5 tys?? Sam już nie wiem...
Co do tego TV to za moją decyzją jest: obraz, dźwięk, wygląd no i Ambilight. Oraz test Kikiego
pozdrawiam
PS. zapomniałem o najważniejszym - gdzie do diaska mogę tego o6007 zobaczyć, dotknąć i przetestować? W MM "nie handlują Philipsami", w Saturnie podobnie. Pozostaje RTVeuroAGD, ale też nie mają na składzie (trzeba zamówić, wtedy sprowadzą może). Prezentacja w domu nie wchodzi w gę (koszty).