Witam. Planuję zakup Philipsa 47pfl5008H pod konsolę ps3 w przyszłości Ps4.
I tu moje pytanie czy wyżej wymieniony telewizor będzie się nadawał mimo posiadanego odświeżania na poziomie 50hz?
Będzie. Każdy się będzie nadawał. 100Hz to już widzimisię kupującego. Ja choć lubię ten efekt płynności to wcale mi nie przeszkadza jego brak przy 50Hz.
Otrzymałem plik MKV 1080p z dźwiękiem w DTS od fanaticco i sprawdziłem co nieco.
1. Film na pendrive + napisy SRT (nie mam żadnych TXT, program iNapi ściąga mi od razu SRT, nie mam narazie czasu na zabawe z TXT). Pendrive włożony do TV, odpala sie menu dysku przenosnego, uruchamiam film i tak: od razu wyskakuje okienko z napisem, ze dźwięk jest nieobsługiwany. No i dźwięku nie ma. Obraz jest, ale side to side, włączam tryb 3D na pilocie, wybieram side to side i efekt 3D jest. Momentami az przesadzony w ten próbce, fanaticco

Napisy działają, ale jest chyba złe kodowanie, bo znaki są pomylone, moze inne kodowanie napisów, albo napisy TXT chodziłyby normalnie. Nie mam teraz czasu sprawdzać tego, sobota jest w koncu
2. Film na komputerze + napisy SRT + program VLC, nie znam żadnego innego, może lepszego do filmów. Odpalam film na kompie, w TV nie może być ustawiony tryb "komputer" bo nie działa wtedy tryb 3D w TV, nie wiem czemu, pewnie komputer powinien sprzetowo przełączyć TV na 3D, ale tego nie robi, no nie ważne. Uruchamiam film programem VLC i tak: trzeba wybrać na pilocie opcję 3D side to side, obraz jest ok, napisy działają z polskimi znakami, ale... Gdy uruchomie 3D side to side to napisy też mi rozwala. Nie wiem jak to przedstawić słowami, bo po prostu TV przerabia obraz z kompa na 3d puszczając dla jednego i drugiego oka 2 obrazy, ktore są w filmie na komputerze. No ale napisy nie są tak podzielone na strony no i się "rozkrzaczają". Chyba zrobie zdjęcie tego efektu, bo ciezko to przedstawić słowami. Pierwsze zdjęcie jest zrobione na oko nieuzbrojone

, a drugie przez lewą soczewke w okularach.
Zdjećia robione telefonem. Te takie artefakty na 2gim zdjęciu i te prześwitujące napisy po lewej są niewidoczne normalnie gdy ma się okulary na nosie. Przy 3D widać tylko, że to juz nie Full HD i widać że co druga linia jest inaczej spolaryzowana (tak jakby ciemniejsze linie). No ale to juz nie wada tego TV, tylko metody generowania 3D (pasywne). TV 4k zniwelują problem. Chociaz dziwnie kupować nowy TV 4k, warty pewnie fortune dla pasywnego 3D druzgocącego właśnie 4k