Nieprawda kupuje w euro od dawna i to poprzez Cetelem bank i nigdy nie dalem sie zmusic do ubezpieczenia kredytu bo jest to niezgodne z prawem bank nie ma prawa nakazac ubezpieczenia natomiast moze odrzucic wniosek ale jesli to zrobi musi podac uzasadnienie nie moze odrzucic dlatego ze nie chce ubezpieczenia kredytu. Mi jakos nigdy nie odrzucil.Mam umowe na czas nieokreslony dosyc dobra pensje i jestem od wielu wielu lat "klientem" tego banku.piteremiter napisał:Dune2 musisz pamietać kupując w Euro (w innych sklepach jest dokładnie to samo) że prawie każdy bank dający obecnie kredyt na rtv lub agd wymaga ubezpieczenia kredytu. Teoretycznie w informacjach jest napisane że jest to opcja dodatkowa dla chętnych a faktycznie jeśli jej nie wykupisz to odrzucają wniosek. Podobno dzieje się tak dlatego że wiele osób ma problemy ze spłatą własnie tych małych konsumpcyjnych kredytów. To ubezpieczenie nie jest wcale tanie i wyliczane jest od ceny sprzętu. Jesli kupisz tv za 7000 koła na 10 rat 0% to dopłacisz 400 pln (40 zł miesięcznie) ale dla kredytu na 30 rat 0% ubezpieczenie wyniesie już prawie 1600-1800 pln !!! Oczywiście jest opcja że przy konkretnych zarobkach i czystej historii dostaniesz bez takich problemów ale różnie to bywa ..... Dobra opcją jest wzięcie kredytu z ubezpieczeniem (żeby dostać szybko i łatwo) a potem wypowiedzenie tegoż ubezpieczenia bankowi w ciągu 30 dni od zawarcia umowy. W ten sposób masz sprzęt, mniejsze kredo a oni muszą się zgodzić bo w info napisali że jest to dobrowolne (znam kilka osób które tak zrobiło).
wg mnie różnica może być tylko w matrycy (może być nawet inny producent) reszta będzie na 100% taka sama.tomdvd napisał:Roznica w cenie pomiedzy 42 a 47 " jest stosunkowo mała ale boje sie ze nie bedzie tak dobry jak 42". Wiem, to brzmi nielogicznie, te same układy bla bla tylko przekątna nie taka sama ale czy jednak ta sama jakosc.
cieszymy się wraz z Tobą -bardzo dobry wybór, będziesz teraz często na wątku o "Z" poczytamy więc sobie o wrażeniach .dune2 napisał:Tak na marginesie wybor padl na Sony Z5500 wielkosci 46 cali
wg mojego tlumaczenia:ddarekk napisał:Nie za bardzo rozumiem. Jak wstawić swoje zdjęcia do Scenea ?
w pkt.kodiii napisał:czy orientujecie się w jaki sposób bezprzewodowo mogę go połączyć z komputerem (jaki sprzęt i jaki soft jest mi potrzebny) i czy jest jakaś możliwość podłączyć go do internetu dialog (ADSL) z podzieleniem sygnału internetu na komputer i telewizor.
Tomfis napisał:Jeśli mogę się dołączyć to poproszę o podpowiedź w kwestii wyboru właśnie spośród tych dwóch modeli.
z podanych (bardzo rzetelnie) warunków idealny będzie Philips. Ta marka zawsze z chwalonym przez Ciebie Loewe dość mocno konkurowałaileszek napisał:Zauważyłem że w wątku przewija się pytanie: Philips 42PFL 9664 czy Panas 42V 10E. Ale tematu nikt nie podjął. Czy tak duża różnica?