Dotyczy 3D jak by ktoś chciał skorzystać. Ja oddałem telewizor do serwisu...
Odpowiedź od philips'a po tym jak wysłałem maila ze 2 miesiące temu ha ha ha:
Chcielibyśmy przekazać państwu następujące informacje, które moga naprawić problem z 3D.
Ten artykuł dotyczy wyłącznie modeli telewizorów 6500, 7300, 7700 i 9800 z 2015 r.
Pytanie
Co zrobić, jeśli obraz 3D nie jest wyświetlany poprawnie ze źródła USB lub DLNA?
Sytuacja
Efekt obrazu 3D nie jest widoczny lub jest zniekształcony, gdy jako źródło sygnału używane jest USB lub DLNA.
Lista kontrolna
Upewnij się, że:
? oprogramowanie telewizora jest aktualne,
? materiał wideo jest w formacie 3D,
? opcja 3D jest włączona w menu telewizora,
? używane okulary 3D są zgodne i w pełni naładowane (w przypadku aktywnej technologii 3D).
Odpowiedź
Aby ustalić, na czym polega problem z trybem 3D, wykonaj następujące czynności:
1. Pobierz do komputera skompresowany plik "3D-test" w formacie zip z następującego łącza:
https://app.box.com/s/0c4sqwh972hrkaf9svpdiqpso5vqigxv
2. Rozpakuj plik
3. Otwórz folder o nazwie "3D-test"
4. Skopiuj plik o nazwie "test_3D_FHD-USB.jps" do pamięci USB
5. Podłącz pamięć USB z plikiem do portu USB telewizora
6. Przełącz źródło telewizora na USB
7. Otwórz plik "test_3D_FHD-USB.jps" w urządzeniu zewnętrznym
8. Użyj okularów 3D, aby sprawdzić kolory ekranu widoczne przez lewe i prawe szkło
Niepoprawne wyświetlanie 3D
Obraz po lewej stronie jest zielony, a po prawej stronie czerwony (obrazy po lewej i prawej stronie są przeplatane).
Uwaga: obraz 3D może nie być wyświetlany w trybie pełnoekranowym. W przypadku wystąpienia takiej sytuacji podczas standardowego korzystania z trybu 3D powiadom właściwy dział firmy Philips.
Poprawne wyświetlanie 3D
Obraz po lewej stronie jest czerwony, a po prawej stronie zielony.
Wykonaj następujące czynności, aby rozwiązać ten problem do czasu, gdy dostępne będzie jego ostateczne rozwiązanie:
Naciśnij przycisk "Home" na pilocie zdalnego sterowania i wybierz: [Ustawienia] (Settings) > [3D] (3D) > [Format 3D] (3D Format) > [Obok siebie (na odwrót)] (Side by side inverted).
Zatwierdź opcję przyciskiem "OK" na pilocie zdalnego sterowania.
Jeśli nadal występują problemy z odtwarzaniem materiałów 3D, skontaktuj się z właściwym działem pomocy technicznej firmy Philips zajmującym się telewizorami.
Funkcja 3D telewizora działa.
Odtwarzanie materiałów 3D
Jeśli telewizor wyświetla obraz 3D, funkcja 3D telewizora jest zgodna ze specyfikacją
Z poważaniem,
Biuro Obsługi Klienta
Philips Polska Tel: 22-397-15-04
Czynne od PN do PT w godzinach 8:00 - 18:00