Audio In L i R w tv z tyłu przy gnieździe scart.
Czyli TYLKO wejście.
A potrzebujesz wyjścia.
Czyli albo przelotka z wyjścia na scart, albo z gniazda słuchawkowego.
Twój wybór.
Audio In L i R w tv z tyłu przy gnieździe scart.
Właśnie wygooglowalem ze praktycznie aktualnie nikt nie udostępnia wyjść audio analogowych w nowych tv, przez co są problemy z podłączeniem starszych wzmacniaczy. Pytanie zanim zacznę bawić się w przejściówki, czy dźwięk będzie ok poprzez raka przejściówkę?
Witam,szukałem podobnego tematu, ale nie znalazłem, więc pozwoliłem sobie zadać pytanie w tym temacie.
Mianowicie mam problem z podłączeniem wyjścia audio z tv philips-6550-50pft6550 do dvd panasonicsc-pt85. Po podłaczeniu kablem optycznym i wybraniu wejścia D-IN w dvd (wg instrukcji) dźwięk jest bardzo cichutki. Przy podłączeniu scart , czy chinch nie słychać nic.
Powiem jeszcze, że jak włączę aplikacje np YT, to dźwięk jest super, tylko z dekodera Cyfrowego Polsatu nie ma (jest cichutki).
Może ktoś zna rozwiązanie, bo szukałem na forach, kombinowałem i nic nie pomaga.
Czy te uchwyty beda ok, majac na uwadze ambilighta? Chodzi o optymalna odleglosc od sciany.
[...]
Jeden niby od sciany 57 mm a drugi 72 mm. Mam dylemat.
Przelacznik w trybie out, chinche podpiete do tv i wzmacniacza, odpowiednie zrodlo w wzmacniaczu wybrane i w trybie smart echo. Czy to mozliwe, zeby scart byl jakos okrojony z dzwieku, czy raczej przejsciowka walnieta? Czyzby pozostawal tylko DAC?
Kabel chinch jest ok, bo polaczony tuner ze wzmacniaczem i zew. kolumny graja ALE tez jest jeden problem.
Dzwiek puszczony rownoczesnie na glosnikach tv i na kolumnach zew. ma przesuniecie tak, ze trzeba sciszyc dzwiek w tv (inaczej mowiac musze wybierac czy gra zestaw audio, czy glosniki tv).
Help :/
O jakim kablu dokładnie mówisz? Wrzuć fotkę.
Zdobylem taka przejsciowke
![]()
Przelacznik w trybie out, chinche podpiete do tv i wzmacniacza, odpowiednie zrodlo w wzmacniaczu wybrane i w trybie smart echo. Czy to mozliwe, zeby scart byl jakos okrojony z dzwieku, czy raczej przejsciowka walnieta? Czyzby pozostawal tylko DAC?
Kabel chinch jest ok, bo polaczony tuner ze wzmacniaczem i zew. kolumny graja ALE tez jest jeden problem.
Dzwiek puszczony rownoczesnie na glosnikach tv i na kolumnach zew. ma przesuniecie tak, ze trzeba sciszyc dzwiek w tv (inaczej mowiac musze wybierac czy gra zestaw audio, czy glosniki tv).
Help :/