Witam .Nawiązując do mojego wcześniejszego postu w sprawie notorycznego włączania się polepszacza obrazu wydaje mi się, że chodzi o to że funkcja Perfect Natural Motion uruchamia się po każdym włączeniu tv oraz po każdej zmianie źródła sygnału jak również po każdorazowym załadowaniu sie materiału np. podczas oglądania YT. Pomimo, że w ustawieniach ikona pokazuje że funkcja PNM oraz Clear LCD jest wyłączona.Trzeba wówczas zmienić styl obrazu na inny i wrócić do poprzedniego stylu lub zmienić ustawienia PNM. Wersja oprogramowania to QM152.5.5.100.44. Z tego co czytałem na forum problem istniał już w zeszłym roku również w innych modelach TV philips ale nie znalazłem rozwiązania może ktoś z forumowiczów spotkał sie gdzies jak rozwiązać ten problem.Jesli się nie uda to będę musiał zwrócić ten tv a obraz jest naprawdę dobry i nie chciał bym tego robić.Pozdrawiam i Wszystkiego dobrego w Nowym Roku.( Philips 6550/8![]()
Witam wszystkich na forum
Co do philipsa to funkcja perfect natural motion jest włączana po każdej zmianie źródła, jest to błąd oprogramowania.
W ustawieniach obrazu zakładka zaawansowane - gra lub komputer włączamy gra i tak zostawiamy, wtedy wszystkie ulepszacze płynnosci są wyłączone i mamy spokój z "teatrem"
pozdrawiam