Ja tam też nie narzekam na jakość obrazu teraz, jedynie w nocnych scenach widać, że kolorystyka jest błędna, co ponoć i u innych producentów jest problematyczne. Jedyny problem jaki miałem, to ustawienie odpowiednio 2 pkt bieli, żeby wyeliminować zielony kolor na ciemnycm tle, tak że na pewno coś przy tym grzebali w sofcie (przy gammie), bo wcześniej nie miałem takich problemów.
zibillo, ty jak masz kontrast ustawiony, zoptymalizowany dla obrazu i włączone skalowanie do HDR? Bo czasami nocne sceny są aż zbyt ciemne, niby kontrast dynamiczny temu może zaradzić, ale wtedy psuje się gamma.
A jak ktoś ma problemy z odcieniem skóry, to musi pobawić się kolorami i dopasować czerwony i żółty, bo one za to odpowiadają.
Co do softu, przy moim modelu na stronie Philipsa jest soft datowany na 9 lutego, z tym, że ma taką samą numerację jak ten, co był 25 stycznia, więc prawdopodobnie wprowadzili do niego tylko drobne poprawki i nie trzeba aktualizować, tv mi nawet tego softu ze strony nie znajduje i wyświetla monit, że soft aktualny.