Jest jeszcze taki parametr stabilność łącza. Uważa się mylnie, że dostawca neta ma możliwość utrzymania stałej prędkości. A tak nie jest.Mam światłowód 400/20 więc pikseloza raczej odpada...
Jest jeszcze taki parametr stabilność łącza. Uważa się mylnie, że dostawca neta ma możliwość utrzymania stałej prędkości. A tak nie jest.Mam światłowód 400/20 więc pikseloza raczej odpada...
Jest jeszcze taki parametr stabilność łącza. Uważa się mylnie, że dostawca neta ma możliwość utrzymania stałej prędkości. A tak nie jest.
...Przejrzałem kilkanaście demówek z YouTube na monitorze komputerowym m.in. demo Philipsa gdzie goście jeżdżą na rowerach w jaskiniach i demo Pioneera kuro gdzie facet fotografuje starym aparatem. Artefakty były straszne....
Witam, ja wczoraj zakupiłem Pihilpsa 70” Pus8535/12 i jutro jadę go oddać, nawet ten super efekt ambilight nie jest w stanie mnie przekonać za pozostawieniem tego tv. 4K wymiata to fakt ale reszta...
Obraz jak najbardziej Ok ale jeśli przychodzą ciemne sceny, noc, ciemne ubrania, długie włosy itp... to jest dramat.
Jeśli ktoś chce sobie oszczędzić nerwów to odradzam, dla mnie nie jest to do zaakceptowania.
Philips zrobil widocznie fatalne matryce, 65 I 70 cali
https://youtu.be/bOmKU5sXOUE
Blad w filmie. Jest to wersja 65 cali.
Tu fajne porownanie z sony xh800
https://youtu.be/NNogyGE9KMw
Philips swieci lepiej w SDR, ale kompletnie nie radzi sobie z HDR z tego tekstu. Przy HDR jasnosc spada I jest ciemno. Musi byc to wina aktualizacji jakiejs
Gdyby nie te ceny Soniaków, to byłby to mój pierwszy wybór, ale akurat ja miałem ograniczony budżet i miejsce, więc najrozsądniej było mi wybrać Philipsa. Dziś mi przyjdzie i będę testował - 14 dni na zwrot, więc luzWitam, cytuje siebie ponieważ nie wszyscy mogli śledzić moje zmagania z tv.
Niestety nawet profesjonalne ustawienia nic nie dały... Oddalem tv i wziąłem Sony KD-65XH9005 oczywiście trzeba było dopłacić, ale warto nie ma się do czego przyczepić i czarny to czarny, a nie Minecraft.
Ja swój problem zażegnałem w ten sposób.
Dziękuje wszystkim co się udzielali i chcieli pomóc.
Pozdrawiam k:
Podobno we wrześniu coś grzebali przy obrazie i może wtedy zdupili. Niby ma być na święta nowa aktualizacja, zobaczymy, czy coś zmieni.
Ja mam tego philips 58 cali Pus8535 od wczoraj i tak:
1. Po kalibracji z tego forum obraz w ogole mi sie nie podoba. Po wyjeciu z pudelka Standardowy, naturalny zdecydowanie wyglada lepiej niz ten po kalibracji. Jest nasycony, kolory lepsze.
2. Kolory sa bardzo dobre, czern jest czarna.
3. Przy netflix i filmach z dolby Vision obraz jest lepszy przy HDR jasny. Przy Dolby Vision obraz jest mniej nasycony, ciemniejszy.
Ludzie pisali, ze DV to przepasc I jest lepszy od HDR.
Zdecydowanie HDR gra lepiej niz DV I rozumiem Samsunga, ze nie idzie ku Dolby Vision
4. Materialy na Youtube w 1080p przy jasnych scenach bez kalibracji obraz bajka. Jezeli Ktos nagrywal po ciemku widac juz duza gorza jakosc obrazu.
Przy 1080p nagrywanego przez youtubera czasem widac smugi przy chmurach/niebie. Ale to nie jest razace, tylko trzeba sie przyjzec dobrze. Ale to samo mam na surface pro 4, a nawet obraz jest gorszy. Wiec w kazdym tv przy slabszym sygnale lub przy ciemnosci tak bedzie
5. Bez kalibracji I ustawien przy hbo obraz zyleta. Z tym, ze ja zauwazam mikro przyciecia przy filmach? To nie judder... nie wiem co to jest ale jest to przy filmach 8-12k test przy youtube i na hbo go. Netflix chodzi nornalnie, youtube 4k tez. Moze obraz jest zbyt plynny I dlatego?
6. Podstawka metalowa, ciezka, piekna. Tv mozna obracac w lewo, w prawo.
7. Android chodzi. Ale to tv z 2020. Mam Samsunga z tizen z 2017 i on chodzi szybciej od androida.
Netflix na samsungu uruchamia sie w 2s. Youtube tez.
W ogole tizen miazdzy Android I jezeli ktos pisze, ze android dobry to nie mial tv samsunga z tizenem. Android jest mega szybki, bez ciec, ale tizen przy nim chodzi o 5 klas lepiej.
8. Dekoder upc horizon. Obraz bardzo dobry, skalowanie bardzo dobre ale nie wiem czy u samsunga nie lepsze, nie mam jak porownac. Ogolnie obraz i tak jest z dekodera bardzo bardzo dobry przy wyjeciu z pudelka I bez kalibracji na obrazie standardowy lub naturalny.
Ogolnie pus8535 w wersji 50 I 58 calowej to zupelnie inne tv i matryce niz przy 65 I 70 calach.
To zupelnie inne tv. Philips musial tam wsadzic zupelnie inne matryce.
Może masz jakieś upłynniacze włączone i temu HBO tnie, chociaż ta ich aplikacja to ogólnie dramat. Nigdy nie widziałem na żywo nic w DV i HDR to sam nie wiem, czego się spodziewać i będę się musiał przyzwyczajać. Których ustawień próbowałeś na tym tv z tej strony? Bo ja sam szukam, mam zapisane kilka i mam zamiar je przetestować. A wyłączyłeś sobie light sensor? Bo jak jest włączony to ekran sam zmienia jasność, zależnie od nasłonecznienia pokoju. Na pewno ustawienia pod IPS nie będą dobrze wyglądać na matrycach VA. Ale dobrze, że jesteś zadowolony, miło poczytać, jak są jakieś pozytywne oceny a nie tylko narzekanie Mój TV właśnie przyszedł, teraz grzeje dupkę i wieczorem podłączę i będę testował
Ja do pilota Samsunga nie mogę się przyzwyczaić jak jestem u brata, bo on ma takiego, nie wiem, co mam przyciskać, żeby kanał zmienić, no ale jak się całe życie miało pilota z numeracją itp, to nie dziwne