@wrz no dramat miales a nie tv.
Powiedz mi co to za film i czas dokladny to sprawdze u siebie jakosc z Canal+
@jojko
Powiedz mi czy sa jakies strony, ktore maja filmy w sdr 8 bit?
Bo wszystkie maja 10 bit hdr I Mandalorian w ciemnych scenach jest zbyt ciemny.
Z jakiej strony sciagasz?
To był film :"Karpaty. Królestwo drapieżników" 4K UHD gdzieś około 25 minuty z Canal +
pamiętajcie ze tam siedzi matryca 8 bitowa AV. Więc to tez ma znaczenie przy dekodowaniu materiału video
W moim LG 70uN71006LA też jest matryca 8-bit i radzi sobie świetnie. ANI RAZU nie zauważyłem takich bubli jakie widziałem na Philipsie 70PUS8535. Męczyłem się 3 dni z ustawieniami obrazu i się poddałem.
Lepiej wymienić tego Philipsa na coś innego, nawet i dopłacić, ale mieć spokój.
Zmiany w nowej aktualizacji:
Fix for PVR in /62 models (2k19 range)
Fix for EPG in some IPTV services
Fix for Ambisleep (2k19 range)
Czyli nie poprawiono nic w samej jakości obrazu
Nie ma sterownika do pobrania więc nikt jeszcze nie zainstalowałKtoś już wgrywał i może potwierdzić że nie ma żadnych zmian przy tych problemach z plamami przy czarno szarych obszarach.
Niestety z doświadczenie wiem ze nie zawsze się przy poprawkach można do wszystkiego przyznać i niekiedy niektóre rzeczy lepiej po cichu wpuścić.
Mój egzemplarz już czeka spakowany na odwiezienie do jutra i chciał bym wiedzieć czy coś się zmieniło.
Nie ma sterownika do pobrania więc nikt jeszcze nie zainstalował
Sprawdzałem na stronie philipsa tylkoJest, da się przez pendrive'a, sterownik do pobrania ze strony toengel (pierwszy z góry): https://toengel.net/philipsblog/firmware-download/
Sprawdzałem na stronie philipsa tylko
To jest link do serwera Pilipsa DE.Na wsparciu jeszcze nie ma, tv przez wi-fi też jeszcze nie znajduje, mnie się nie chce bawić z pendrivem i spokojnie czekam, aż tv sam się zaktualizuje. Zwłaszcza że nic nie poprawia w obrazie, a ja nie mam takich problemów z czernią jak inni tu pisali.
Przejrzyj temat od początku, są podane filmy i minuty.Panowie a jak te plamy sprawdzic?z chęcią u siebie zobaczę i dodam foto.
Apropo softu to ja też poczekam aż będzie do pobrania przez wifi (obecnie mam ten z końcówką 00
Podrzuci ktoś ustawienia dla 58" na noc?
114 stron : D Kocham PL fora specjalistyczne.Przejrzyj temat od początku, są podane filmy i minuty.
Przejrzyj temat od początku, są podane filmy i minuty.
Ten film ogólnie miał dziwne kolory od samego początku jak kupiłem tv to odpaliłem go na fabrycznych ustawieniach i był cały w szarosciach bez wyrazu taki hmm plaski. Sprawdziłem teraz inne filmy na yt wpisz hdr trailer i sprawdź te pierwsze co są Bond itd, wyświetlane są ok.
Film z bondem też wyszarzony :/Ten film ogólnie miał dziwne kolory od samego początku jak kupiłem tv to odpaliłem go na fabrycznych ustawieniach i był cały w szarosciach bez wyrazu taki hmm plaski. Sprawdziłem teraz inne filmy na yt wpisz hdr trailer i sprawdź te pierwsze co są Bond itd, wyświetlane są ok.
Co do niebieskiego na czarnym to w 20 pkt ustawieniach bieli 1 pkt R=x G=x B=-12
Ostatni parametr odpowiada za kolor niebieski na czarnym tle, tyle udało mi się zauważyć. Zobacz max na plus i minus.