To prawda, cokolwiek bym nie porównywał to pomiędzy SDR i HDR jest przepaść.
Ale używam do tego Mi Boxa, gdzie mogę wyłączyć HDR.
Pytanie kiedy i czy w ogóle Philips pokwapi się o aktualizację, jeśli to faktycznie byłaby kwestia tylko tego..
wyłącz z prądu co ci pozostało chłopie .Czy ktoś jest w stanie pomóc mi rozwiązać opisany wcześniej przeze mnie problem? Od kilku godzin jestem bez działającego TV.
No ja mieszkam w UK i na kartonie widnieje informacja, że "Assembled in Poland".Współczuję. Ja czekam na zwrot kasy za swój. Niestety w tej cenie faktycznie nic się nie dostanie o takich "potencjalnych "parametrach. Przynajmniej wiem, że buble pokazują się w całej Europie. Dzisiaj znowu prześledziłem międzynarodowe fora Philipsa. I ten Twój i ten mój to nie jest wyjątek. Pytanie tylko, czy to badziewie składane jest w Polsce, czy ma pochodzenie z różnych zakątków Europy. Zastanawiam się ciągle skąd jednak tyle pozytywnych opinii. Tego już w ogóle nie mogę zrozumieć. Nie mogę też zrozumieć skąd się biorą pozytywy na testach. A może nie trzeba się sugerować miernikami i ustawieniami, tylko subiektywnymi odczuciami. Chyba, że testerzy dostają dopracowane urządzenia, chociaż po głowie zaczynają mi chodzić inne głupie myśli.
Mam wrażenie, że po zmianie ustawień na te zaproponowane tutaj z AVForums, wcale nie jest jakoś lepiej...
A zmiana w Dolby Vision to już w ogóle dramat, twarze są różowawe, wszędzie jest ogromne ziarno, a przy zwykłym i powolnym przejeżdżaniu kamery obraz klatkuje mocno... Dolby Vision nie istnieje w tym TV.
Dramat...
Zdjęcia ze starszą godziną, są przed zmianą ustawień, jest przeskok o dwie godziny:
- HDR na filmiku z twarzami oraz z koniem demo Samsunga, przed i po
- Dolby Vsion dwóch trybach przed, jeden tryb po
https://drive.google.com/drive/u/1/folders/16mhzYaVLgxjsxIzfRPqfFdSl24zS_gUM
Nie wiem co mam zrobić, bo czekałem tydzień na TV, później dodatkowe dwa dni na wymianę tego pękniętego. Poza tym, w tej cenie nie dostanę nic w rozmiarze 70 cali na matrycy VA...
PS./edit.: o dziwio, po zmianie ustawień, obraz SDR się poprawił znacząco. Jednak HDR wygląda brzydko, a DV jak już wspomniałem - dramat totalny. To jest kwestia oprogramowania, tak samo było z RDR2 - Rockstar wydał aktualizację po kilku miesiącach od premiery i gra w HDR wygląda już lepiej.
Mam wrażenie, że po zmianie ustawień na te zaproponowane tutaj z AVForums, wcale nie jest jakoś lepiej...
A zmiana w Dolby Vision to już w ogóle dramat, twarze są różowawe, wszędzie jest ogromne ziarno, a przy zwykłym i powolnym przejeżdżaniu kamery obraz klatkuje mocno... Dolby Vision nie istnieje w tym TV.
Dramat...
Zdjęcia ze starszą godziną, są przed zmianą ustawień, jest przeskok o dwie godziny:
- HDR na filmiku z twarzami oraz z koniem demo Samsunga, przed i po
- Dolby Vsion dwóch trybach przed, jeden tryb po
https://drive.google.com/drive/u/1/folders/16mhzYaVLgxjsxIzfRPqfFdSl24zS_gUM
Nie wiem co mam zrobić, bo czekałem tydzień na TV, później dodatkowe dwa dni na wymianę tego pękniętego. Poza tym, w tej cenie nie dostanę nic w rozmiarze 70 cali na matrycy VA...
PS./edit.: o dziwio, po zmianie ustawień, obraz SDR się poprawił znacząco. Jednak HDR wygląda brzydko, a DV jak już wspomniałem - dramat totalny. To jest kwestia oprogramowania, tak samo było z RDR2 - Rockstar wydał aktualizację po kilku miesiącach od premiery i gra w HDR wygląda już lepiej.
U mnie zero problemów z DV na Netflix i ogólnie z SDR, HDR do poprawy, bo jest przeciętne, zwłaszcza w nocnych scenach. Wczoraj wypuścili aktualizację do starych modeli, to pewnie na dniach będzie do tegorocznych i zobaczymy, co poprawią/sknocą.