Philips PUS8303 test . Pierwszy telewizor z Nano Cell producenta, 100Hz, z procesorem P5 zamiesza na rynku.

venomas200

New member
Bez reklam
Napiszę też tutaj
Panowie i panie zastanawiam się nad oledem i mam dylemat . LG B8,C8,czy Philips 803, rozmiar 65 cali proszę o merytoryczne porady

A Kikiego proszę o ceny wszystkich 3 modeli

lilocki

Member
Napiszę też tutaj
Panowie i panie zastanawiam się nad oledem i mam dylemat . LG B8,C8,czy Philips 803, rozmiar 65 cali proszę o merytoryczne porady

A Kikiego proszę o ceny wszystkich 3 modeli

Napisz jeszcze o zakupie nowej pralki i lodowki w mysl zasady ktora Ci przyswieca "napisze tez tutaj" w watkach ktore nie maja nic wspolnego z pus8303 :spam:

A kiki'iego moze prosciej i szybciej by bylo zapytac w wiadomosci prywatnej, w ktorej to i tak poda Ci ceny :D

venomas200

New member
Bez reklam
Napisz jeszcze o zakupie nowej pralki i lodowki w mysl zasady ktora Ci przyswieca "napisze tez tutaj" w watkach ktore nie maja nic wspolnego z pus8303 :spam:

A kiki'iego moze prosciej i szybciej by bylo zapytac w wiadomosci prywatnej, w ktorej to i tak poda Ci ceny :D
Faktycznie wątki pomyliłem sorki

lilocki

Member
W B8 brak AI (wzgledem C8) i sztbciej obsluguje komendy glosowe, ma tez opche/funkcje ktora zmiekcza/lagodzi przejscia tonalne
Obraz powinien byc zblizony w nich, jak nie ten sam (te same procesory)

Philips ma Ambi
Ja nie wyobrazam sobie TV bez niego
Kupilem kiedys 55pus7181
Dokupilem 65pus8602

Chwale sobie Philipsy

Przeskok pomiedzy 7171 a 8602 jest widoczny
Podejrzewam ze jeszcze lepiej dziala 803

NickSon

Member
Nie wiem jak wy ale ten tv dla mnie za mocno świeci. Podobno jego max jasność nie jest powalająca, ale ja bardziej przyglądam się jego minimalnej jasności która do oglądania w nocy jest dość waźna. Nie jarają mnie efekty HDR i moim zdaniem uczepili sie tego marketingowcy jak kiedys 3D a pozniej krzywieniem ekranów.
Wracając do minimalnej jasnosci to bawiac sie nastawami obrazu stwierdzam że opcja kontrast (dla niewtajemniczonych jest to podświetlenie matrycy) powinna być praktycznie w najniźszych rejestrach. Ja przy mocno sciemnionym swietle mam ustawione 15 . Przy calkowicie zaciemnionym pokoju mogło być jeszcze mniej. Jak wy to odbieracie? Mierzył ktoś jasność bieli dla wartości minimalnych? Zalecana wartość to coś koło 120 nitów moje preferencje to około 100 Ciekawe jakie jest minimum bieli w nitach dla tego tv

Ostatnia edycja:

janunio

New member
Bez reklam
@NickSon:
Ja także od jakiegoś czasu idę idę podobną drogą.
Bardzo ciekawe estetyczne efekty do których trzeba się jednak przyzwyczaić.
Przypomina to pastelowe odwzorowanie plazmowego ekranu.
Zaskoczył mnie na plus komfort oglądania HDR.

quarx

New member
@NickSon:
Ja także od jakiegoś czasu idę idę podobną drogą.
Bardzo ciekawe estetyczne efekty do których trzeba się jednak przyzwyczaić.
Przypomina to pastelowe odwzorowanie plazmowego ekranu.
Zaskoczył mnie na plus komfort oglądania HDR.

dobrze że się wam chce ruszać te suwaki.....jako jednym z niewielu
faktem jest że ten TV ma spory zapas ale raczej do wykorzystania na słonecznej plaży w samo południe

Do góry