W sprawie tej regulacji podswietlenia które kryje się pod hasłem "kontrast".. Czemu Philips tego nie zmieni??? W Philipsie z przed 11 lat podświetlenie - to w menu podświetlenie... no tak... wtedy Philips był jeszcze holenderski.
Współczuje osobom ktore zasugerowały się nastawami kotrast 80

Ewentualnie z przyzwyczajenia nastawiały tak jak ich stare tv. Niektorzy zafundowali sobie masochizm dla oczu. Dla mnie " kontrast" 25 wieczorem z niecałych 3m to czasami za duzo.
Podzielę się moimi wrażeniami tak na gorąco. Mam w posiadaniu dwa starsze IPS więc jakieś porównanie mam.
Jeśli chodzi o czerń odnosze wrazenie ze nic sie nie zmienia niestety.... miałem nadzieję że będzie lepiej ale nie widzę znaczącej poprawy miedzy 11 lenim philipsem 9603 a tym cudem. Tak ta technologia ma, że poprawy brak. Na szczęscie nie ja docelowo będę używał 8303. Nie ma sensu porównywać go do mojego lx9500 na ips z 120 lokalnymi strefami
Clouding jest i raczej nie wierzę, że ktoś go nie ma. Jeśli są śmiałkowe którzy tak mówią niech pokazują foty.
Uważam, że wlaśnie przez to błędne nazewnictwo o ktorym pisałem wyżej niektorzy na starcie oddawali tv porażeni cloudingiem, ale jak ktoś miał podświetlenie ustawione prawie na 100% to nie dziwne.
Pilot niby nowoczesny niby solidny choć ten z przed 11 lat robił większe wrażenie. Srebrny plastik po bokach nie powala. Mam tez zastrzezenie do samych napisów na przyciskach sa mało kontrastowe nie widać nic w półmroku. Intuicyjności raczej brak. Przycisk OK strony głownej pilota powinien być autonomiczny. Jest niestety zintegorwany ze strzałkami czasami wcisnie sie nie to co trzeba.
INajważniejsze co mnie bardzo zasmuciło a poniekąd kiki zachwalał... Nie wspominając o "fantastycznym dzwięku" to cytat z testu z konkurencyjnego forum (kooper-fildowi chyba sztanga na ucho upadła....) Sorry panowie ale dzwięk z tego tv to totalna KUPA. Strasznie kartonowy, nieprzyjemny nawet dla zwykłych dialogów.
Marketingowa pogoń za płaskościa tv juz sie chyba skonczyla. Bez problemu można zrobić głośniki do tv liniowo brzmiace w paśmie do powiedzmy 120hz. Mega basu wcale nie wymagam. W tym philipsie uswiadczylem narazie jakies kartonowe pukanie. Może cos żle robię? Może ten śmieszny bas z tylu ma jakas blokadę a ja jej nie wyzwoliłem?
Kiedyś jak kupowałem topowego lg lx9500 niebyłem zachwicony dzwiękiem, ale w porównaniu do 8303 to jest premium sound heh. Jest coś nieprzyjemnego w charakterystyce pasma tych pierdziawek philipsa. 5 punktowy eq tego niezniweluje.
Jeśli chodzi o sam obraz może się podobać jest wyrażny ,ostry ale kalibracja wg mnie jest potrzebna. (Sam się zastanawiam czy w końcu nie kupić sobie Xrite display pro)
Tak jak już nie jedna osoba wspominała-tryb film chyba najlepszy, ciepły odcień. Twarze lekko brzoskwiniowe są a czerwień zbyt intensywna i świecąca. Niby można probować coś z tym zrobić ale z doświadczenia wiem, że jak jedno się poprawi to co innego wyjdzie więc bez kolorymetru nie bede szalał.
To tyle na starcie z moich uwag. Co do reszty jeszcze się nie wypowiem, ale boję się tego jądroida.
Mam kilka pytań ale może pożniej nie w tak długiej wypowiedzi.