Chyba uporałem się z zanikami dźwięku. Miałem dodane w TV urządzenie "Inne" pod wejściem HDMI 1 (w moim TV to akurat HDMI ARC). I to chyba było źródłem konfliktu pomiędzy soundbarem a TV. Mam nadzieję, że to pomoże.U mnie po zmianie pomogło na zaniki dźwięku. Co prawda nie mam B97 tylko tab8905 ale objaw ten sam był...
Nie mam porównania z innymi soundbarami. Do tej pory korzystałem tylko z głośników TV. Mnie dźwięk z Fidelio b97 się podoba. Satelitki grają cicho, jeśli sygnał jest 2 kanałowy, np. oglądanie tv przez chromecast. Istnieje opcja sztucznego podbicia i soundbar sam przekierowuje część dźwięku na satelitki, ale wtedy słychać z nich w zasadzie tylko delikatnie muzykę jakby tło). Natomiast jeśli sygnał jest dolby (ściągnąłem Avengers End Game z audio 5 kanałowym) to z satelit wyraźnie słychać dźwięk i fajnie wszystko się komponuje.Warto kupić? Czy szumy ma nadal? Z kiedy jest najnowsza aktualizacja
W którym miejscu miałeś dodane "inne" ? Jakies foto możesz wrzucić bo nie bardzo rozumiem gdzie to miałeś dodaneChyba uporałem się z zanikami dźwięku. Miałem dodane w TV urządzenie "Inne" pod wejściem HDMI 1 (w moim TV to akurat HDMI ARC). I to chyba było źródłem konfliktu pomiędzy soundbarem a TV. Mam nadzieję, że to pomoże.
Polecam obserwować pepper.pl. Tam ktoś wrzucił promocję na fidelio b97 w sklepie ibood. Po tygodniu była podobna promocja na b95 (kosztował chyba ok. 1600zł)To super - nie znam takej promocji ...
Ja mam stary TV Philipsa z 2010r. bodajże. Na pilocie wciskam 'domek' i mam m.in. ikony: 'pomoc', 'ogladanie telewizji', 'ogladaj satelite', 'przewodnik telewizyjny', itd.. W dolnym rzędzie miałem właśnie ikonę zatytułowaną 'inne' i jak w nią wszedłem to była przypisana do portu HDMI 1. Wróciłem do menu z ikonami, najechałem na 'inne', wcisnąłem na pilocie 'options' i wybrałem 'usuń urządzenie'. Potem wszedłem w ikonę dodaj urządzenie i wybrałem kino domowe i przypisałem mu HDMI 1.W którym miejscu miałeś dodane "inne" ? Jakies foto możesz wrzucić bo nie bardzo rozumiem gdzie to miałeś dodane
Coś się musi gryźć i dlatego dźwięk zanika. Poszukaj na youtubie filmików. Tu jakiś przykładowy, ale dla innego soundbara:No ja mam oled706 i ni cholery nie wiem jak to zrobić. W smarcie zawsze włączam Play-Fi ale sprzęt za tą kase to powinien śmigać aż miło
Ja mam 9206 wiec oprogramowanie to samo...No ja mam oled706 i ni cholery nie wiem jak to zrobić. W smarcie zawsze włączam Play-Fi ale sprzęt za tą kase to powinien śmigać aż miło
Jakiego kabla hdmi używasz do podłączenia soundbara do TV? Oraz w jaki sposób masz podłączony dekoder? Do soundbara czy do TV?Witam wszystkich bardzo serdecznie, to mój pierwszy post, więc nie chciałem zakładać nowego tematu.
Mam dziwny problem z Fidelio B97 po podłączeniu do TV Panasonic, mianowicie spada mi jakość i moc sygnału na dekoderze Canal+ praktycznie do zera, po odłączeniu belki jakość i moc sygnału wraca do poziomu bardzo dobrego.
Czy ktoś może wie jak ten problem rozwiązać?
Kabel HDMI 2.1 8K ultra hd 60Hz 48Gbps eARC - sprawdzałem na innych kablach i dzieje się tak samoJakiego kabla hdmi używasz do podłączenia soundbara do TV? Oraz w jaki sposób masz podłączony dekoder? Do soundbara czy do TV?
spróbuj podpiąć dekoder pod hdmi in w soundbarze i zobacz wtedy.Kabel HDMI 2.1 8K ultra hd 60Hz 48Gbps eARC - sprawdzałem na innych kablach i dzieje się tak samo
Dekoder podłączony jest do TV
Może kabel antenowy jest zbyt słaby? naprawdę nie mam pojęcia...
dalej to samo...spróbuj podpiąć dekoder pod hdmi in w soundbarze i zobacz wtedy.