Philips Fidelio B97

Radek_J

New member
Dzień dobry.
Proszę o pomoc. Nie mogę sparować suba z belką fidelio B97
3 lata grało i umarło.
Ręczne parowanie zgodnie z instrukcją - brak połączenia i tak wkoło.
Aktualizacja oprogramowania wykonana.
Twardy reset - brak efektów.
Dioda z tyłu suba miga na biało, później gaśnie.
Jakiś serwis na Śląsku polecacie ?

dominn

New member
Bateria wymieniona nowa pasuje pewien idealnie (trzeba tylko trochę kabelki wyprowadzić aby szły od środka a nie bokiem bo się nie mieści w obudowę).

Zamieszczam zdjęcia (na przedostatnim go trochę rozebrałem aby sprawdzić czy jest balancer jak w oryginale).
Podbij gra na baterii, wygląda że ładuje się też ok.
Dam znać za jakiś czas czy wszystko jest w porządku.

Dla potomnych to jest taka bateria Kaj na ostatnim zdjęciu
Proszę o info jak działają te baterie ? Czy kupić je i wymienić samemu i cieszyć się beleczką Czy odesłać na gwarancję i dopłacić i kupić samsunga 990 D? Jak się rozkręca te satelitki ?

GChmurka

Member
Od wymiany działa bez problemu (a wymieniłem tylko tą co padła, w drugiej satelicie siedzi stara bateria)
Akumulatorek za 25zł (aliexpress) lub 60zł z (polski sklep) załałatwia sprawę.

Satelite rozkęca się bardzo łatwo, śruby nie są pochowane pod zaślepkami i widać je gołym okiem, rozkrecasz wszystko co się da aby dojść do aku, wyjmujesz stary, wsadzasz nowy i tyle.
Jak jesteś zadowolony z belki to nie ma sensu wymieniać tylko za pomocą jednego śrubokręta gwiazdki samodzielnie dokonać wymiany baterii, jak chesz nową grajbelkę to jest okazja odzyskać kasę, ale przy satelitach bezporzewodowych i tak prędzej czy poźniej padnie bateria niezależnie od marki...

Dawid95

New member
Właśnie rozkręciłem, 0 problemów.
Jutro przetestuję czy będzie po usb działać bez akumulatora, ale wątpię i na mój nos nie będzie
Jak wpinasz głośnik do belki to kwadratowe złącze moim zdaniem bezpośrednio łączy głośniki satelity z belka + jeszcze ładuje baterie. Przy takim połączeniu satelita nie musi robić połączenia bezprzewodowego tylko na "sztywno" głośniki satelity graja z belki.

Sprawdzić jednak nie zaszkodzi.

Akumulator już kupiony na polskim alledrogo za 65zł (jakiś do zabawek rc).
Nie chce mi się czekać na Aliexpress, wolę mieć we wtorek w paczkomacie i najwyżej oddać za darmo (Smart).

Rozmiar ten sam, polaryzacja pinów ta sama, napięcie to samo, więc na 99% będzie działać (ten biały środkowy przewód to do balancera). Muszę gdzieś tylko upchać drugie zbędne złącze (tamyia) tego akumulatorka ale widzę że jest jeszcze trochę miejsca.
Wyślesz proszę link allegro ? I opiszesz jak wymieniłeś akumulatorki bo u mnie też problem z nimi już wg nie działają poza belka

$kubi

Member
Od wymiany działa bez problemu (a wymieniłem tylko tą co padła, w drugiej satelicie siedzi stara bateria)
Akumulatorek za 25zł (aliexpress) lub 60zł z (polski sklep) załałatwia sprawę.

Satelite rozkęca się bardzo łatwo, śruby nie są pochowane pod zaślepkami i widać je gołym okiem, rozkrecasz wszystko co się da aby dojść do aku, wyjmujesz stary, wsadzasz nowy i tyle.
Jak jesteś zadowolony z belki to nie ma sensu wymieniać tylko za pomocą jednego śrubokręta gwiazdki samodzielnie dokonać wymiany baterii, jak chesz nową grajbelkę to jest okazja odzyskać kasę, ale przy satelitach bezporzewodowych i tak prędzej czy poźniej padnie bateria niezależnie od marki...

Kurde link który podałeś do AliExpress mówi, że nie wysyłają pod podany polski adres. Coś się zmieniło czy się im skonczyl towar i trzeba patrzec kiedy wróci? Inne oferty to już cena "polska".

Druga sprawa jak otworzyć tą satelitke? Odkręciłem 4 śruby i co dalej ?

Do góry