Philips Fidelio B97

Radek_J

New member
Dzień dobry.
Proszę o pomoc. Nie mogę sparować suba z belką fidelio B97
3 lata grało i umarło.
Ręczne parowanie zgodnie z instrukcją - brak połączenia i tak wkoło.
Aktualizacja oprogramowania wykonana.
Twardy reset - brak efektów.
Dioda z tyłu suba miga na biało, później gaśnie.
Jakiś serwis na Śląsku polecacie ?

dominn

New member
Bateria wymieniona nowa pasuje pewien idealnie (trzeba tylko trochę kabelki wyprowadzić aby szły od środka a nie bokiem bo się nie mieści w obudowę).

Zamieszczam zdjęcia (na przedostatnim go trochę rozebrałem aby sprawdzić czy jest balancer jak w oryginale).
Podbij gra na baterii, wygląda że ładuje się też ok.
Dam znać za jakiś czas czy wszystko jest w porządku.

Dla potomnych to jest taka bateria Kaj na ostatnim zdjęciu
Proszę o info jak działają te baterie ? Czy kupić je i wymienić samemu i cieszyć się beleczką Czy odesłać na gwarancję i dopłacić i kupić samsunga 990 D? Jak się rozkręca te satelitki ?

GChmurka

Member
Od wymiany działa bez problemu (a wymieniłem tylko tą co padła, w drugiej satelicie siedzi stara bateria)
Akumulatorek za 25zł (aliexpress) lub 60zł z (polski sklep) załałatwia sprawę.

Satelite rozkęca się bardzo łatwo, śruby nie są pochowane pod zaślepkami i widać je gołym okiem, rozkrecasz wszystko co się da aby dojść do aku, wyjmujesz stary, wsadzasz nowy i tyle.
Jak jesteś zadowolony z belki to nie ma sensu wymieniać tylko za pomocą jednego śrubokręta gwiazdki samodzielnie dokonać wymiany baterii, jak chesz nową grajbelkę to jest okazja odzyskać kasę, ale przy satelitach bezporzewodowych i tak prędzej czy poźniej padnie bateria niezależnie od marki...

Do góry