Za ile go kupiłeś? 3799? Sprawdź proszę ilość czarnych i takich przyszarzałych pikseli. Sprawdź na 100% jasności biała plansza. Po moich 8 próbach rozbudziłeś nadzieję.
Już tak sprawdzałem matrycę.
3499zł była cena jak tylko pojawił się na stronie ME, ale dopiero po ok 2h rozsyłali powiadomienia o dostępności i podnieśli wtedy cenę na 3799.
Ustawiłem własny skrypt do sprawdzania dostępności na różnych stronach, więc wiedziałem od razu

Kto wie, może na BF, skoro ME dostał nówki, to może pojawi się jakaś fajna cena na te TV? Ja nie chciałem czekać i ryzykować, że już go w ogóle nie będzie.
Jedno jest pewne, że ME ma gorące egzemplarze z fabryki made in... assembled in poland. To co oglądałem stacjonarnie w Euro jako nowe (szkoda, że nie sprawdziłem daty) to nadawało się tylko na śmietnik, a też wątpliwe czy był to nowy egzemplarz, bo nie miał folii na ramce, tylko resztki kleju, ale nie posądzam o brak uczciwości pracowników Euro

, a ten z ME ma folię. Bo po wyliczeniu tylu martwych pixeli wku się i już nie miałem ochoty sprawdzać trybu serwisowego na liczbę przepracowanych h, tym bardziej że nie lubię jak mi sprzedawcy kit wciskają od razu jak pierwszemu głupkowi.