Skrobnę coś jeszcze na temat tv po weekendzie, może się komuś dodatkowy opis przyda

podtrzymuje, jestem mega zadowolony z zakupu, piszę naprawdę obiektywnie, wcześniej co pisałem że obraz z Polsatu nie spełnia do końca moich oczekiwań, to tak ale na kanałach informacyjnych, typu tvp info, tvn 24,polsat news, na tych kanałach, jest sporo wizualizacyjnych dodatków i to na nich widać gorszy obraz, filmy - na przykład leciał na tvn 7 władca pierścieni- obraz żyleta! Najpiekniejszy obraz mają reklamy o dziwo

kanały streamingowe typu rakuten itd wraz z systemem operacyjnym, działają bez zarzutu. Teraz co bardzo ważne, męczyłem się wczoraj z przesyłaniem obrazu z telefonu na tv i jest taka sprawa, różne aplikacje działają inaczej na różnych telefonach, co ma oczywiście wpływ na przesyłanie filmów i obrazów na tv, mam samsunga a 50 i teraz wziąłem do abonamentu budżetowego a 12, o dziwo na tych dwóch telefonach, nie działają te same aplikacje, także straciłem trochę nerwów, ale piszę o tym, bo to ważna informacja, smartview na tym tv nie działa, tylko chromecast, na samsungu a 50 działa aplikacja screen mirroring, na a12 działa screen mirror, przesyłanie obrazu i cast to tv xcast, przesyłanie i odbieranie przez tv jest płynne, obraz jest bardzo dobry, zależy oczywiście od pliku jaki przesyłamy, z torrentów najnowszy terminator, widać było takie lekkie szarpnięcia nie raz, natomiast inny plik działał płynnie, obraz naprawdę baaaardzo dobry, oczywiście musimy na telefonie włączyć router najpierw i połączyć się z tv, lub połączyć tv i telefon z naszą siecią WiFi w domu, smartview w przesyłaniu w połączeniu z sony xf 9005, działa gorzej, często nie widzi telefonu, trzeba restartować, oraz na obrazie widać notorycznie smużenia, oraz przycinanie się obrazu i są trzaski na fonii, akurat piszę o tym sony, bo mam porównanie aktualne, bardzo sobie cenię firmę sony, ale wykonanie xf 9005 do tego Philipsa, to dwa inne światy, w sony trzeszczący plastik, trzeszczące nóżki, szpary między matrycą a obudową, do której wnika brud i kurz, nie mówiąc już o głośnikach, bo w sony ten głośniczek to nieporozumienie, a tv droższy od tego Philipsa, tutaj powyżej forumowicz napisał o zamazanym boisku, no u mnie działa wszystko elegancko, więc opisuję jak jest u mnie, może to kwestia ustawień lub sygnału obrazu podanego, bo nie wydaje mi się żeby na jednym tv działało wszystko dobrze, a na drugim nie- pozdrawiam