1. Pilot świetny,wykonanie jak z wyższej półki cenowej, podświetlany wieloma kolorami, z tyłu jest skórzany
2. Ambilight petarda!! Nie trzeba lampki nocnej, wiele ustawień, pod obraz, pod dźwięk, pod głos itd..
3. Dźwięk także petarda! Jak na tv to naprawdę mega grają te głośniki z tyłu i bas i sopran, nie trzeba podłączać zestawu kinowego czy audio,jak na wbudowane głośniki, to naprawdę gra to super, spokojnie można muze tłuc z YouTube
4. Wykonanie także bardzo dobre, matryca nie jest na klipsy, tylko wszystko elegancko skręcone na śruby, bardzo solidnie, zero tandety,u mnie nie ma żadnych prześwitów, nic się nie ugina, wszystko sztywne solidne, można zmienić ustawienia nóg, węziej lub szerzej, zaślepki są do miejsc nieużywanych nóg, a także zaślepka do tyłu tv, tam gdzie jest hdmi itd... naprawdę widać że żaden księgowy chyba tu palcy nie maczał, bo nie żałowali niczego, bardzo solidna robota
5. Obraz po bokach czyli tzw kąty widzenia, bardzo dobre, smużenia także nie zauważyłem jak narazie, u partnerki na sony xf 9005 widziałem, niedoświetlenia nigdzie też nie zauważyłem, ktoś pytał o zwykłą tv, jutro jeszcze poustawiam bardziej obraz, postaram się, ale mam polsat cyfrowy I obraz jest dobry, ale nie bardzo dobry, to nie wina tv, tylko nadawcy, bo filmy z cda mają lepszy obraz, moja partnerka ma UPC I tam też jest lepszy obraz, czyli polsat po antenie przesyła obraz gorszej jakości i to widać, trochę poczułem się jak przy moim zestawie audio, który obnaża źle nagrane płyty, takie też mam odczucie w tym tv, ale jeszcze jutro popatrzę na inne kanały i poustawiam z partnerką, obcy decydujące starcie wersja reżyserska z cda, obraz kryształ!
6. Nie raz nie działa wyszukiwanie głosowe przez pilota, nie wiem dlaczego, potem znów działa, w sony tak nie miałem
7.nie wiem jak sparować tv z telefonem, na sony jest kopia obrazu, w telefonie smartview i wszystko działa, tutaj nie wiem jak hmmmm �� jest ta alexia google i gada
8. Aplikacje działają płynnie, zero zawieszeń, wszystko śmiga super, jest sklep Google Play o można dodawać aplikacje
Podsumowując po pierwszym dniu użytkowania zwykłego człowieka, starałem się rzetelnie i obiektywnie Wam opisać, jeżeli w trakcie dalszego użytkowania coś zauważę, za i przeciw to dopiszę obiektywnie, jestem niezamożnym człowiekiem i moją maksyma życiowa jest taka, że biednego człowieka nie stać na kupowanie badziewnych rzeczy, biedny człowiek kupuje raz a dobrze, na wiele lat, za tą cenę 3999zl to ten tv dla mnie konkurencji nie ma i na pewno z ceny nie spadnie, bo nie ma z czego spaść, co najwyżej skończą się promocje i pójdzie w górę, widziałem jakie badziewia są w cenach ponad 3 tysiące, jestem bardzo zadowolony z zakupu, a kupowałem trochę w ciemno i miałem sporo obaw, ale naprawdę nie żałuję żadnej wydanej złotówki, pozdrawiam