Panowie mam pytanie czy sterowanie głosowe umożliwia włączanie/wyłączanie telewizora
mam sony w domu i robiłem test stawiając dwa obok siebie i wg mnie obraz na philipsie jest ładniejszy...
Powiem tylko tyle że philips ma beznadziejny tryb sklepowy, obraz zdecydowanie wypada lepiej gdy tv nie jest w trybie demonstracyjnym. Kupuj co chcesz, ja nie namawiam do niczego... Zresztą to nie ja mam z tego profity tylko pan z ME hehe
Naprawdę dałeś się złapać w porównanie telewizorów w trybie sklepowym ?Pierwszy raz słyszę o takim porównaniu.
Panowie byłem już zdecydowany na PUS9206, ale sprzedawca w ME zaproponował mi SONY XR55X90JAEP, który twierdzi że jest o wiele lepsza alternatywa dla Phillipsa w tej samej cenie.
A niech to, a ja właśnie odesłałem konwerter z HDMI na optyczne właśnie z powodu tych zaników dźwiękuTPM211EA_001.002.114.203 – Data: 2022/03/17 - Naprawa przerywanej utraty sygnału AV na źródle HDMI - Naprawa przerywanych spadków dźwięku przez HDMI ARC - Naprawa problemów z przełączaniem na zewnętrzny system audio - Naprawa braku dźwięku i syczenia szum przez TOSLINK - Poprawka dla HbbTV niedostępna na kanałach DVB-T2 - Poprawka dotycząca problemów z parowaniem z kontrolerem Xbox One X - Poprawka dla segmentów AL nie przyciemnia się już całkowicie z czarnym obrazem w "grze" w stylu AL
Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
Bo wcześniej jak sprawdzałem ten toslink raz działał raz nie. Więc szukałem jakiegoś rozwiązania, ponieważ mój 20 letni ampli ma tylko po 1 wejściu coaxial i optycznym. Wolne miałem w nim tylko coaxial, więc szukałem czegoś aby zmienić dźwięk z optycznego lub HDMI na coaxial.A po co Ci konwerter, skoro TV posiada TOSLINK?
A po tej aktualizacji, co prawda zanik fonii został naprawiony, ale z kolei jest strasznie opóźniony dźwięk względem obrazu.
Pilot od dekodera włącza i wyłącza tv i dekoder ( czyli włączając dekoder tv sam się włączy).
Obydwa modele są dobre.
Ale żeby sprzedawcy w trybie sklepowym porównywał i twierdził że Sony.
Przecież ten tryb nie służy do porównywania.
Philips ma lepszy dźwięk, skalowanie ( nowszy procesor), więcej trybów , ambilight .
Obydwa masz w specjalnej ofercie dla niebieskich członków forum z pakietem gratisów dodatkowo.