Panowie potrzebuje pomocy w diagnozie problemu jaki mnie nurtuje z moim 65PUS9206...dokładnie chodzi o korzystanie z XboxSeriesX pod tym TV.
Zauważyłem dziwne zachowanie obrazu, pod linkiem znajdują się 2 filmy poglądowe:
hxxps://drive.google.com/drive/folders/1u2fFR2wWhJT1uw2KjdgnMZ6-YMKewEjF?usp=sharing
- 1 film przykład gry MassEffect Legendary Edition i w momencie ruchu w bok kamerą jasne linie na NPC robią się ciemne a po zatrzymaniu kamery wraca obraz do normy, tak jest z innymi elementami, które są jasne na ciemnym tle (ściany, podłogi, kratki itd.)
- 2 film przykład poruszania sie po menu konsoli i w momencie zmiany opcji w menu takie dziwne miganie, ustawiania ostrości, kontrastu...nie wiem czego...
XSX podłączony pod HDMI1 (optymalne automatyczny tryb gry), zmieniałęm inne wejścia HDMI i to samo.
Od strony XSX włączone mam wszystkie opcje (120Hz, freeSync, male opóźnienia) wyłączone tylko dolby vision w grach, kombinowałem z nimi i dalej to samo.
Podłączałem XSX do innego TV (philipsa) i nie ma tego efektu tj. migania, więc to nie wina konsoli.
Od strony TV gram na trybie HDR GRA + AMD free sync
Co Waszym zdaniem może powodować ten efekt?
Problem z matrycą, ustawieniami w TV, a może ten typ tak ma i się czepiam?
Może ktoś z Was ma XSX i mógłby sprawdzić czy podobny efekt jest u niego w TV np. w innych grach, menu.
P.S.zmieńcie xx w linku na tt bo nie chciało mi dodać linku do posta