A zapodasz link to przykladowego materiału w którym występuje problem?Mam pytanie co może być nie tak w ustawieniach, kiedy mam taką sytuację na ekranie - czy to na yt czy na innych serwisach streamingowych bardzo kiepsko wgląda tło.
Chodzi mi o sytuację, w której człowiek opowiada coś w miarę statycznie na ciemnym tle. Tło wygląda jak grafika z lat 90 - schodki tonalne i przeskakiwanie barw od jaśniejszych do ciemniejszych. Super to widać, gdy postać jest oświetlona i tło za nią jest w miarę jasne, ale ciemnieje w każdym kierunku na zewnątrz. Używam domyślnego profilu ISP dzień.
Dodam, że osoba na tych samych scenach na pierwszym planie jest super wyraźna i ostra. Na ruchomych obrazach też kolory piękne. Mój model to 55PUS9206
Sporo namęczyłem się z ustawieniami obrazu. Te gotowe fabryczne ustawienia są raczej kiepskie. Miałem też podobny problem jak ty. Generalnie przy ustawieniach kierowałem się wyglądem murawy w trakcie meczy piłkarskich (w ustawieniach fabrycznych kolor murawy jest nienaturalny) i tak udało mi się ustawić obraz, który mi bardzo odpowiada. Oto moje ustawienia:Mam pytanie co może być nie tak w ustawieniach, kiedy mam taką sytuację na ekranie - czy to na yt czy na innych serwisach streamingowych bardzo kiepsko wgląda tło.
Chodzi mi o sytuację, w której człowiek opowiada coś w miarę statycznie na ciemnym tle. Tło wygląda jak grafika z lat 90 - schodki tonalne i przeskakiwanie barw od jaśniejszych do ciemniejszych. Super to widać, gdy postać jest oświetlona i tło za nią jest w miarę jasne, ale ciemnieje w każdym kierunku na zewnątrz. Używam domyślnego profilu ISP dzień.
Dodam, że osoba na tych samych scenach na pierwszym planie jest super wyraźna i ostra. Na ruchomych obrazach też kolory piękne. Mój model to 55PUS9206
Cześć,Hej.
Od dzisiaj w TV podczas próby zmniejszenia lub zwiększenia głośności pojawia mi się komunikat "Głośnik telewizora jest wyłączony w menu". Zmiana głośności następuje z opóźnieniem, trzeba czasem kilka razy nacisnąć przycisk.
Jakaś porada jak z tym się uporać?
Korzystasz z Plexa? Ja i kilka osób zgłaszało już dawno problem zawieszania się i wspólnym mianownikiem był plex.Czy instalowaliście najnowszą aktualizację 101.001.004.031, która wyszła w ostatnich dniach?
U mnie po instalacji muszę co najmniej raz dziennie wyjmować wtyczkę z gniazdka, bo zaczynają się dziać dziwne rzeczy.
Nagle przestają się uruchamiać niektóre aplikacje np. Netflix, Player(przy próbie uruchomienia jest tylko czarny ekran),
ale niektóre nadal się uruchamiają np. HBO Max. Poza tym nie można od tej pory wejść w opcje.
Kliknięcie w ikonkę opcji powoduje chwilowy "freeze", który zaraz mija, ale do opcji ostatecznie nie wchodzi.
W ten sposób nie da rady wykonać standardowego restartu i trzeba wyjmować wtyczkę z gniazdka.
Po tym wszystko wraca do normy, ale po kilku godzinach używania znowu dzieje się to samo.
Po aktualizacji na soft z końcówką 131 przestało działać u mnie kodi. Po odpaleniu czarny ekran przez kilkanaście sekund i powrót do menu głównego tv. Problem rozwiązałem przez wyczyszczenie pamięci aplikacji i jest ok. Więcej problemów nie zauważyłem.Potrzebowałem właśnie informacji od innych osób, którzy też mają ten soft. Skoro u was jest ok, to w takim razie przywrócę może ustawienia fabryczne i zobaczę, czy to pomoże.
Zauważyłem jeszcze jeden problem. Rano po włączeniu tv ze standaby i przełączeniu na HDMI jest tylko czarny ekran. Po jakiejś minucie tv sam się restartuje i wtedy jest już wszystko w porządku.