Bardzo powoli im idzie ale do przodu, w 250 naprawili i już samoczynnie nie wyrzuca z listy kanałów ulubionych naziemno-satelitarnej !
To był chyba akurat błąd w aplikacji i Viaplay go naprawił. Nawet przez jakiś czas po wejściu do aplikacji pojawiał się komunikat, że występuje problem na niektórych urządzeniach z Android TV i zalecali użyć innego urządzenia Ze 2 tygodnie temu komunikat zmienił się i zalecali aktualizację aplikacji do najnowszej wersji, w której niby to naprawili. Najlepsze jest to, że na tym samym telewizorze przez KODI zawsze wszystko działało jak trzebaW moim przypadku naprawił się błąd dźwięku w Viaplay. W poprzedniej wersji oprogramowania zacinał się na tej platformie, teraz wszystko śmiga bez problemu.
Podobno pomaga wyłączenie automatycznej aktualizacji kanałów. U mnie na 706 tak jest ustawione i nie wybudza telewizor amplituner. Nie mam najnowszej wersji oprogramowania.pkt.3 Mam identycznie od dwóch lat w moim Philips Oled706 , ale czasem zanika na kilka miesięcy i uaktywnia się się 2-3 dni i potem znów spokój. Żona się śmieje , ze duchy mamy