Philips 60PFL9607 nowy krok w przyszłość - czyli plazma Pioneera znalazła wreszcie ..

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Wszystko zawsze pieknie wyglada w tescie.Posiadam Eisowskiego Philipsa 40pfl9705 juz 2 lata.W tescie pisali ze to ferrari-jednak nie do konca.
Najwazniejsze 4 rzeczy ktore jestem w stanie wymienic na szybko.
1.Ogolna rozdzielczosc telewizora wydaje sie mniejsza niz w rzeczywistosci,kontury nie sa ostre co szczegolnie widac na animacjach,nie ma przyslowiowej zylety.
2.Malo odcieni szarosci w ciemnych scenach.
3.Slaba ostrosc obrazu w ruchu.
4.Nie za bardzo naturalne kolory.Ojciec ma starego lcd bez podswietlenia led LG ktorego kupil za 2300 i kolory sa naruralniejsze.
Ogolnie Philips ma dobra glebie,obraz wyglada jakby byl "malowany grubo farbami."

accu

New member
Bez reklam
Wszystko zawsze pieknie wyglada w tescie.Posiadam Eisowskiego Philipsa 40pfl9705 juz 2 lata.W tescie pisali ze to ferrari-jednak nie do konca.
Najwazniejsze 4 rzeczy ktore jestem w stanie wymienic na szybko.
1.Ogolna rozdzielczosc telewizora wydaje sie mniejsza niz w rzeczywistosci,kontury nie sa ostre co szczegolnie widac na animacjach,nie ma przyslowiowej zylety.
2.Malo odcieni szarosci w ciemnych scenach.
3.Slaba ostrosc obrazu w ruchu.
4.Nie za bardzo naturalne kolory.Ojciec ma starego lcd bez podswietlenia led LG ktorego kupil za 2300 i kolory sa naruralniejsze.
Ogolnie Philips ma dobra glebie,obraz wyglada jakby byl "malowany grubo farbami."

Witam uprzejmie ,
Oczywiście , że ten telewizor to nie Ferrari , ale moim , skromnym , subiektywnym zdaniem to
bardzo dobry telewizor , tylko trzeba umieć sobie prawidłowo ustawić odcienie kolorów podstawowych
RGB(potrzebny do tego kolorymetr) , prawidłowo ustawić ostrość(zwykle jest ustawiona za wysoko) .
Co do braku pełnej palety odcieni szarości w ciemnych scenach opinię Twoją podzielam w zupełności .Nie jest to wątek o tym telewizorze , więc więcej nie będę się rozpisywał .
Pozdrawiam,:)
accu
:kom:

Ostatnia edycja:

Piramida

Well-known member
Bez reklam
Zapomniałem jeszcze jednej rzeczy - w sklepie Philipsy w jasnym pomieszczeniu graja ładnie,niestety w ciemności czar trochę pryska.
Accu mozesz podac mi swoje ustawienia kolorow ?
Tak na marginesie - boje sie ze ekrany oled tez nie beda mialy naturalnych kolorow.Wystarczy porownac Galaxy S3 i HTC one X.Wydaje mi sie ze plazmy beda tutaj jeszcze gorowac dlugi czas.

Ostatnia edycja:

play007

New member
Bez reklam
Widzisz Lolek już po teście .Mówiłem że na tamtym forum Sony zawsze wygra z Philipsem.Mimo że Sony ma beznadziejną czerń i kontrast oraz efekt halo- co sami potwierdzili to Sony zawsze miażdzy rywali...Nie było to trudne do przewidzenia.

Ostatnia edycja:

DaRcO

Banned
@Tomasz93
Widziałem twojego pdf z porównaniem i jak od 30 lat interesuje się hdtv, to mogę z całą odpowiedzialnością stwierdzić, ze Twój tv ma prawidłowy, niemal wzorcowy obraz, który nie męczy oczu. To co pokazuje Kiki z prawidłową kalibracją nie ma nic wspólnego. W fotach testowych Kikiego nie ma odcieni szarości, tak od krańca czarnego jak i białego. Obraz jest przekontrastowany, z nienaturalnymi kolorami - rzucającym się w oczy postrzępieniem nieusuniętego przeplotu i słabymi odcięciami między kolorami na krawędziach. Jak to ma być prawidłowo skalibrowany tv to ja dziękuje. Wiadomo że Kiki jest zawalony robotą, ale mógłby nie ściemniać i przyjąć słuszną krytykę na klatę, w celu poprawy dla naszego wspólnego dobra hd userów.

bluray

Banned
No i zwróciłeś słusznie uwagę na brak kategorii AUDIO.
Rozwiązanie PHILIPSa jest wręcz rewolucyjne w tej kategorii.
Mam na myśli wykorzystanie podstawy z głośnikami.
Także niesamowitą funkcjonalność tego elementu - np. jako wieszak ścienny, obrotowy !!!

Trudno też ignorować zdecydowanej przewagi Phila w czytaniu plików AV.
Tamże wynik był ukartowany z góry.

Ostatnia edycja:

play007

New member
Bez reklam
Zawsze twierdziłem że nie można bezgranicznie krytykować Kikego bo są tacy co twierdzą że tylko On jest stronniczy.Koledzy z tamtego forum twierdzą że najważniejszy parametr w ocenie obrazu to kontrast i czerń.I mimo że Philips miażdzy Sonego w tych parametrach to przegrywa pojedynek z kretesem.A próba krytykowania rozwiązania ambilight to juz zwykła kpina.Dobrze że Philips ma patent na to bo jakby to był wynalazek Sonego to oczywiście byłoby to bezwzglednie konieczne.I ocenione na 10.Pilot w Sonym przypomina lata 80-te tamtego wieku a widzę ze panom nawet pilot Philipsa który jest nieporównywalny z sonym nie przypadł do gustu.Oni nie są stronniczy?

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Cały czas dziwne jest to że Ci co mają wiedzą że mają coś wyjątkowego.
Dyskredytowanie tego telewizora i tak spełznie na niczym, bo Ci co kupili i mają doskonale widzą że na dziś to najlepszy telewizor na rynku.
Można przypisywać mu głupoty które mijają się z prawdą i tak to nie pomoże.
Pilot to różnica lat świetlnych. Ale ok można go nie lubić. Dźwięk jest w ogóle nie porównywalny. Philips to ogromna różnica na plus.
I to co jest absolutnie najważniejsze - obraz, czerń, płynność i skalowanie.
Tu Philips jest mistrzem.
Philips jest mistrzem na dziś również w poborze energii mimo że to telewizor większy o 5" bo ma 60".
Wkrótce dojedzie Sony na testy to sprawdzimy input lag jeszcze.

Jedyne co na dziś bez testowania Sony ma lepsze - to multimedia.
Ale tu kłania się Dongl z Androidem :
http://www.hdtv.com.pl/forum/newsy/...-telewizorze-w-twoim-telewizorze-rowniez.html

Amblight - na ten temat wypowiedzieli się użytkownicy:
002_P1430856.JPG

Te wyniki mówią same za siebie.

Deprecjonowanie tego jest po prostu nie na miejscu.
Ci którzy mają najlepiej o tym wiedzą.

Ciekawe co powiedzą teraz Ci co toczyli dysputy że Philips jest fatalny i że nie może przecież być dobry ... bo nie.
Bo przecież inni wszyscy wiedzą lepiej. A tu jakieś marketingi i inne wyssane z palca bzdury.

Ale nie przejmujcie się - podobnie jest w serii 8000. Philips po prostu odrobił zadanie i na dziś jest znakomitą ofertą jakościową telewizorów. Jeśli inni wyprodukują lepsze telewizory nie omieszkamy o tym powiedzieć.
Teraz czekamy na SONY HX 955
Ale nasza nadzieja to IGZO Sharpa, tv Apple m=no i oczywiście Oledy o ile wejdą do produkcji.
I jak znam życie pewnie też będzie opluwanie modeli szczególnie przez tych co ich nie będą widzieli.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Badania wykazały że 60% ludzi korzysta z głośników telewizora, więc jakby statystycznie to bardzo dużo. Dlatego to bardzo ważna sprawa. Tym bardziej że Philips jest i dużo tańszy i lepiej gra.

Wydaje mi się że rozmawiamy w różnych kategoriach.
Na dziś to najlepszy telewizor. Nie oznacza że idealny.
Punktację dostaje na dziś.
Póki co lepszych brak i tu bez żadnych sensacji.

Nie znaczy też że Sony jest zły. Tytuł testu jest jak najbardziej prawdziwy.
Pioneer wreszcie znalazł godnego następcę.
Ale ja i tak czekam niecierpliwie na IGZO Sharpa.
Gdyby jeszcze go włożyć do Elite Sharpa i dać mu obsługę Apple oraz system Moth Eye - to byłoby chyba marzenie każdego.
Tyle że cena z całą pewnością byłaby wysoka.

play007

New member
Bez reklam
Sami spece się wypowiadają a nikt z was nawet nie umie przeczytać takiego testu jak jest tam ze zrozumieniem bo nie macie pojęcia o czym oni piszą. Wikipedia się kłania Panowie. A przyznać się też czasem trzeba, że się po prostu nie umie czegoś. Dobrze, że w kraju mamy jedno profesjonalne miejsce. Reszta jak wszędzie czyli testy fotki i własne "bo mi się podoba". Ale wiadomo, że niewiedza boli. Trzeba się więc po wyżywać :)

Play ty jesteś chyba jakiś niedowartościowany. Słowo z kretesem jest tak śmieszne jak ty sam. Ani jeden ani drugi telewizor nie zyskał super noty bo w jakości obrazu rządzi plazma a Sony wygrał dosłownie kilkoma punktami wynikającymi chociażby ze Smart TV (tutaj jak widać wystarczy wsadzić dongla androida i już nie jest to ważne haha). Widać, że plazmy królują i ta punktacja, która tam jest pięknie to oddaje. Stawiam, że Samsung lcd miałby z 60punktów a VT50 z 86 w ogólnym rozrachunku. I to jest dla mnie idealna punktacja. :bober:Całe szczęście że jest taki portal jak tamten to można się sporo nauczyć. :blagam::blagam::blagam:

Plazmy kolego to królowały kiedyś.Jesteś do tyłu parę lat. Śmieszny to Ty jesteś.Jak nabiędziesz tv Philipsa to podyskutujemy - jak nie posiadasz produktu to się nie wypowiadaj.
Plazmy mają powidoki głośno pracują , pobierają prąd jak agregat ,w dzień typowe lusterka.Poczytaj sobie na tym forum jak zachwyceni są posiadacze plazm Panasonica.Odchodzisz kolego od tematu.Ja błagam zniknij stąd bo piszesz bzdury.Poważne firmy dawno zrezygnowały z produkcji plazm które sprawdzają sie tylko w warunkach wieczornych.Na tamtym forum zawsze wygrywa Sony od lat.I to w każdej kategorii aż dziw że tak bystry umysł tego nie zauważył.Wikipedia się Tobie kłania.Kup Sonego lub Philipsa to podyskutujemy bo jak się nie posiada to sie nie ma prawa głosu.Kupiłeś plazmę za pare k i zgrywasz bohatera?To nie jest wątek o plazmach.
powyżywać piszemy łącznie.Kup sobie słownik ortograficzny.
Smart jest wązniejszy od jakosci obrazu.
To najlepsze znawco tv robi w takim razie lg i samsung.Ich oferta jest najbogatsza.

play007

New member
Bez reklam
Od tego mam polskie strony internetowe. A dla kogo to robisz? Dla tych co widzieli czy dla tych co mają kupić? Masz mnie przekonać bo jakbym miał ten telewizor to nie wchodziłbym na strony i nie szukał info. Odpowiedz sobie na to pytanie i pomyśl jeszcze raz nad swoim zdaniem.

Bardziej też piję do powyższych krytykantów a nie bezpośrednio do Ciebie. Robisz co robisz i to ty sam wystawiasz sobie wizytówkę. Piszący ocenią.

Ciekawe kto mając taki sprzęt za tyle klocków słucha dźwięku z niego? Kuro nawet nie miał głośników a wy tutaj o jakieś stopie piszecie... Kto stawia ambilighta na stopie? To ma wisieć.

Ja słucham tv z głośników wbudowanych w Philipsa.Ja stawiam na stopie.Co to ma wspólnego z Ambilight?Ambilight jest trójstronny , nie ma diód w dolnej części.
Czytający ocenią bzdury które piszesz.

bogaty

New member
Bez reklam
Plazmy kolego to królowały kiedyś.Jesteś do tyłu parę lat. Śmieszny to Ty jesteś.Jak nabiędziesz tv Philipsa to podyskutujemy - jak nie posiadasz produktu to się nie wypowiadaj.
Plazmy mają powidoki głośno pracują , pobierają prąd jak agregat ,w dzień typowe lusterka.Poczytaj sobie na tym forum jak zachwyceni są posiadacze plazm Panasonica.Odchodzisz kolego od tematu.Ja błagam zniknij stąd bo piszesz bzdury.Poważne firmy dawno zrezygnowały z produkcji plazm które sprawdzają sie tylko w warunkach wieczornych.Na tamtym forum zawsze wygrywa Sony od lat.I to w każdej kategorii aż dziw że tak bystry umysł tego nie zauważył.Wikipedia się Tobie kłania.Kup Sonego lub Philipsa to podyskutujemy bo jak się nie posiada to sie nie ma prawa głosu.Kupiłeś plazmę za pare k i zgrywasz bohatera?To nie jest wątek o plazmach.
powyżywać piszemy łącznie.Kup sobie słownik ortograficzny.
Smart jest wązniejszy od jakosci obrazu.
To najlepsze znawco tv robi w takim razie lg i samsung.Ich oferta jest najbogatsza.

Sry mój panas serii 10 ma na liczniku ponad 5000h i jakos problemów z powidokami czy rachunkami za prąd nie mam.Tym bardziej nie ma ich w seriach 20, 30 i 50.To nie jest wątek o wyższości pdp nad lcd i vice versa, lecz bzdur wypisywanych na temat plazm zdzierżyć nie mogę.

play007

New member
Bez reklam
Sry mój panas serii 10 ma na liczniku ponad 5000h i jakos problemów z powidokami czy rachunkami za prąd nie mam.Tym bardziej nie ma ich w seriach 20, 30 i 50.To nie jest wątek o wyższości pdp nad lcd i vice versa, lecz bzdur wypisywanych na temat plazm zdzierżyć nie mogę.
A ja nie ciepię innych bzdur o tv lcd led..To nie jest wątek o plazmach.

arturos1970

New member
Bez reklam
jak czytam tekst ktory zaczyna sie w stylu,moj panas, to odrazu wiem z kim mam do czynienia,tez mialem plazmy,powidoki byly sa i beda,pradozernosc dwa razy wieksza niz led,zmierzylem osobisce,a ze nie masz problemow z rachunkami to rozumiem,ale tak czy inaczej placisz wiecej.

bogaty

New member
Bez reklam
Rachunki owszem wieksze, lecz nie zniszczyły mojego budżetu.Problem leży w czym innym, niektórzy nie potrafią być obiektywni, posiadam też LED philipsa, w odpowiednim wątku można znaleźć moje posty i uwagi.Play miales kiedyś PDP czy piszesz coś o czym przeczytałes?

Ostatnia edycja:

play007

New member
Bez reklam
Rachunki owszem wieksze, lecz nie zniszczyły mojego budżetu.Problem leży w czym innym, niektórzy nie potrafią być obiektywni, posiadam też LED philipsa, w odpowiednim wątku można znaleźć moje posty i uwagi.Play miales kiedyś PDP czy piszesz coś o czym przeczytałes?

Sąsiad ma więc często miałem styczność. .Ja nie miałem i nie zamierzam mieć plazmy.Oglądam tv w każdych warunkach .Też za dnia i w moich warunkach się nie sprawdzi.

Do góry